Hyppää sisältöön

Kouvolan Pallonlyöjät aloittaa kotiottelut viikon suunniteltua myöhemmin – puheenjohtaja iloitsee kokoontumisrajoitusten purkamisesta: "Vihdoinkin!"

KPL siirsi ensimmäistä kotiotteluaan kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kymenlaaksossa saa lauantaista lähtien järjestää tapahtumia ilman yleisörajoituksia. Seura on helpottunut päätöksestä.

Pesäpallo-ottelu Kouvolan pesäpallostadionilla
Kouvolan Pallonlyöjät pääsee pelaamaan kotikentälle jälleen ensi viikon perjantaina. Arkistokuva on syyskuulta 2020. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Kouvolan Pallonlyöjät pääsee aloittamaan kotiottelut ensi viikon perjantaina – viikon suunniteltua myöhemmin. Silloin vastaan tulee sarjaohjelman mukaisesti Seinäjoen Jymy-Jussit.

KPL:n sarjakauden piti alkaa jo tänään perjantaina Kankaanpään Mailaa vastaan. KPL siirsi ottelua alueella voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Kouvolan Pallonlyöjät ilmoitti maanantaina (siirryt toiseen palveluun), että seuran ei ole taloudellisesti kannattavaa pelata kotipelejä ilman yleisöä.

Kymenlaaksossa on ollut voimassa kokoontumisrajoitus, jonka mukaan alueella on saanut järjestää enintään 20 hengen tapahtumia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään perjantaina, että kokoontumisrajoitukset poistuvat Kymenlaaksossa lauantaista lähtien. Päätös on voimassa kesäkuun loppuun asti.

– Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa, että päästäisiin pelaamaan. Vihdoinkin, KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto kommentoi päätöstä.

Lippuja myyntiin murto-osa

Avin päätös edellyttää sitä, että tapahtumiin osallistujilla pitää olla mahdollisuus muun muassa säilyttää kahden metrin turvavälit. Osallistujien maksimimäärää ei kuitenkaan enää rajoiteta.

Kouvolan Pallonlyöjät ottaa 5 000 hengen stadionille vain murto-osan katsojia. Harri Lehdon mukaan kotipeleihin myydään korkeintaan 1 200 lippua. Lisäksi paikalle tulee muutama sata kausikorttilaista.

– Kyllä siellä tilaa tulee olemaan. Olemme päättäneet etukäteen, että enempää lippuja ei tule myyntiin, Harri Lehto sanoo.

Yleisö otetaan sisään stadionille neljästä eri portista, ja pois lähdetään viidestä paikasta. Myyntipisteitä tulee eri puolille kenttää ja käsidesiä on tarjolla muun muassa sisääntuloporteilla ja myyntipisteillä.

KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto toivoo, että Suomessa vapautettaisiin tapahtumia ja ravintoloita laajemminkin. KPL:n palkkalistoilla on 25 ihmistä. Lehdon mukaan palkkaa ei olisi voitu maksaa enää kenellekään, jos rajoitukset olisivat jatkuneet.

– Toistaiseksi on yritetty ja sinnitelty asioita siten, että pystytään palkanmaksut hoitamaan kaikille. Tähän asti on onnistuttu juuri ja juuri, mutta jos emme olisi nyt päässeet pelaamaan, olisi ollut todella vaikeaa.

Kouvolan Pallonlyöjien kausi alkaa sunnuntaina vieraspelillä Siilinjärvellä.

Lue lisää: Pesäpallopomon käämit palamassa loppuun – STM höllensi rajoituksia, mutta KPL ei voi ottaa yleisöä: "Ihmettelen, kuka tätä valtiota johtaa"

Suosittelemme sinulle