Hyppää sisältöön

Red Bullin harjoitusvauhti ylivertaista Azerbaidzhanin gp:ssä, F1-mahtitalli Mercedes ongelmissa – "Autosta puuttuu pitoa"

Red Bull hallitsi formula ykkösten Azerbaidzhanin ensimmäistä harjoituspäivää. Mahtitalli Mercedes ei päässyt kunnon vauhtiin koko päivänä.

Max Verstappen oli ensimmäisten harjoitusten nopein ja tallikaveri Sergio Perez piti kovinta vauhtia toisissa harjoituksissa Azerbaidzhanissa. Kuva: Francois Nel/Getty Images

Red Bullin vauhti oli ylivertaista formula ykkösten Azerbaidzhanin gp:n harjoituspäivänä. Ensimmäisen harjoitusjakson nopein oli Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen ja toisen jakson nopein tallin meksikolaiskuski Sergio Perez ennen toiseksi ajanutta Verstappenia.

Mahtitalli Mercedes ei päässyt vauhtiin toisissakaan harjoituksissa. Maailmanmestari Lewis Hamilton oli toisen jakson 11:s yli sekunnin kärjestä. Valtteri Bottas oli toisten harjoitusten 16:s peräti runsaat kaksi sekuntia Perezille hävinneenä.

Mercedes tuskaili rengaslämpöjensä kanssa.

– Oli hyvin liukasta, meiltä puuttui pitoa todella paljon Se tekee autosta arvaamattoman, Bottas harmitteli Bakun katuradan tapahtumia.

Mercedeksellä oli ongelmia jo vajaan kahden viikon takaisessa Monacon gp:ssä, eikä tilanne näytä parantuvan Azerbaizhanissakaan.

– Monacossa ei ollut helppoa, mutta siellä olimme vielä karsintavaiheessa jotenkin mukana. Autosta puuttuu pitoa, se luistelee. Tulee pitkä yö, Bottas ennakoi Mercedeksen teknisen henkilökunnan säätösavottaa.

Ferrari parantaa, Räikkönen tasainen

Ferrarin kuljettajista Espanjan Carlos Sainz Jr. oli Bakun katuradalla toisten harjoitusten kolmas ja monacolainen Charles Leclerc neljäs.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen vakuutti tasaisuudellaan. Hän hankki harjoitusjaksoilta sijoitukset 11 ja 12. Räikkönen piti ensimmäisellä jaksolla takanaan tallikaverinsa Antonio Giovinazzin, mutta toisissa harjoituksissa osat vaihtuivat.

– Etenkin aamulla kaikki oli ok, vaikka oli vähän liukasta. Luulin, että olisimme olleet parempiakin, Räikkönen tuumi.

Azerbaidzhanin gp:ssä kaasutellaan huomenna kolmas harjoitusjakso ja sen jälkeen aika-ajo. Kauden kuudes MM-kilpailu ajetaan sunnuntaina. Bakussa ajetaan MM-pisteistä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Viime vuonna Azerbaidzhanin gp peruuntui koronan myllättyä kisakalenteria.

Klo 18.45 juttuun lisätty kommentit ja otsikkoa muokattu

Lue myös:

Bottas myöhästyi startissa Bakuun – Monacon nolon pulttijupakan käänteet yllättivät

Räikkönen pistehaaveiden kera viikonloppuun: "Kilpailut Bakussa voivat olla hyvin kaoottisia"

Suosittelemme sinulle