Hyppää sisältöön

Tästä syystä Kiina sortaa uiguureja

Kiinassa on menossa kulttuurinen kansanmurha uiguureja kohtaan, sanovat useat asiantuntijat. Voidaanko Kiinan väärinkäytökset saada loppumaan? Miten pakkotyö voi liittyä suomalaisiin yrityksiin? Kun katsot tämän videon, se selviää.

Pakkotyötä ja sterilisaatioita – miksi Kiina sortaa uiguureja?
Pakkotyötä ja sterilisaatioita – miksi Kiina sortaa uiguureja?

Xinjiang on maakunta Luoteis-Kiinassa. Suurin osa kymmenen miljoonan ihmisen uiguurien vähemmistöstä asuu alueella. Xinjiang sattuu olemaan myös maakunta, jonka kautta kulkee rautateitä, öljyä, kaasua ja tärkeitä kauppaväyliä.

Kiinan valtio on sortanut jo pitkään järjestelmällisesti uiguureja. Räikeimmillään tämä tapahtuu teettämällä uiguureilla pakkotyötä.

Miksi Kiina sortaa uiguureja ja voidaanko väärinkäytökset saada loppumaan? Miten pakkotyö voi liittyä tuttuihin suomalaisiin yrityksiin? Marjut Mäntymaa kertoo videolla.

Kuuntele myös Takaisin Pasilaan -podcast:

Uiguurien pakkotyöstä Kiinassa on uutisoitu kevään aikana. Useat yritykset ovat tuominneet pakkotyön ja irtisanoutuneet siitä. Ylen toimittajat Maria Tolsa ja Jenny Matikainen selvittivät, onko suomalaisilla yrityksillä linkkejä Xinjiangiin, ja selvityksessä kaksi yritystä jäi haaviin. Maria veistelee Marjukalle, miten pakkotyö toimii, ja mitä kuluttaja voi sen ehkäisemiseksi tehdä.

Suosittelemme sinulle