Hyppää sisältöön

Oikeus hylkäsi Ylen tuottajan syytteet pyörätuolia käyttäneen miehen syrjinnästä

Pyörätuolia käyttänyt mies ei päässyt Ylen ohjelman lähetykseen, sillä rakennuksen hissi oli liian pieni. Syyttäjä katsoi, että ohjelman tuottaja asetti miehen tämän vammaisuuden perusteella eriarvoiseen asemaan. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Tampereen oikeustalo.
Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi Ylen tuottajan syytteen epäillystä syrjinnästä. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Ylen Perjantai-ohjelman tuottajan syytteen, joka koski pyörätuolia käyttäneen miehen epäiltyä syrjintää.

Kyse oli Perjantai-ohjelman lähetyksistä vuonna 2018. Pyörätuolia käyttänyt mies ei päässyt tapahtumaan, sillä rakennuksen hissi oli liian pieni.

Tuomion mukaan asiaa yritettiin ratkaista niin, että mies olisi mennyt hissiin sinne mahtuvassa pienemmässä pyörätuolissa, ja sillä välin hänen oma tuolinsa olisi kannettu portaita. Miehen terveys ei kuitenkaan sallinut tätä.

Syyttäjä oli katsonut, että tuottaja asetti miehen tämän vammaisuuden perusteella eriarvoiseen asemaan. Käräjäoikeuden mukaan tuottaja ei kuitenkaan ollut vastuussa kuvauspaikan tiloista. Lisäksi hän yritti omien tehtäviensä ohella ratkaista ongelman. Myös pyörätuolia käyttänyt mies katsoi, että tuottaja yritti parhaansa.

Suosittelemme sinulle