Hyppää sisältöön

Kuntavaaleissa joka viides on käynyt vaaliuurnilla – Kauniaisissa joka kolmas, Porvoossa, Inkoossa ja Keravalla joka neljäs äänioikeutettu on jo äänestänyt

Uusmaalaisista vähiten ääntään ovat käyttäneet hyvinkääläiset ja pornailaiset. Korkein äänestysprosentti on tässä vaiheessa Kauniaisissa, jossa 34,3 prosenttia kaupunkilaisista on jo äänestänyt. 

Ennakkoon voi äänestää otimaassa tiistaihin asti. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Yli viidennes suomalaisista on jo äänestänyt ennakkoon kuntavaaleissa. Uusmaalaisista korkein äänestysprosentti on tässä vaiheessa Kauniaisissa, jossa 34,3 prosenttia kaupunkilaisista on jo äänestänyt, ilmenee oikeusministeriön tulospalvelusta (siirryt toiseen palveluun).

Seuraavaksi eniten on äänestetty ennakkoon Porvoossa, Inkoossa ja Keravalla. Porvoossa äänioikeuttaan on käyttänyt 26,8 prosenttia, Inkoossa 24,3 ja Keravalla 23,8 prosenttia.

Vähiten intoa ennakkoäänestämiseen löytyy Hyvinkäällä ja Pornaisissa. Hyvinkäällä 14,5 ja Pornaisissa 15,6 prosenttia kuntalaisista on äänestänyt.

Pääkaupunkiseudulla helsinkiläisistä 22,9, espoolaisista 20,8 ja vantaalaisista 18,0 prosenttia on käyttänyt äänioikeuttaan.

Koko maassa kymmenen ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana uurnilla on käynyt noin 940 000 suomalaista, mikä on 21 prosenttia äänioikeutetuista. Perjantaina annettiin noin 90 000 ääntä.

Ennakkoäänestys on poikkeuksellisesti pari viikkoa koronaepidemian vuoksi. Ennakkoon voi äänestää otimaassa tiistaihin asti. Vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Lue myös:

Uutissuomalainen: Kotiäänestykseen ilmoittautui liki kolmannes enemmän ihmisiä kuin viime kuntavaaleissa

Kuntavaalien laveat äänestysohjeet hämmentävät – henkilöllisyyden voi todentaa vaikka vanhalla passilla

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi, äänestää voi ensimmäistä kertaa myös autosta käsin: "Sujui erittäin hyvin", kuvailee äänestäjä

Suosittelemme sinulle