Hyppää sisältöön

Mira Potkosen olympiakarsinnat päättyivät tylysti – "Hirveää vääntöä ja sekamelskaa"

Mira Potkonen myönsi, että kehno valmistautuminen näkyi hänen esityksessään Pariisin olympiakarsinnoissa. Tie päättyi heti avauskierrokselle, mutta paikka Tokioon on kuitenkin käytännössä varma.

Mira Potkonen on matkalla Tokion olympiakisoihin, vaikka pettyikin Pariisin karsintakilpailuissa. Kuva: Alex Nicodim / Getty Images
Matti Lehtisaari

Mira Potkosen taival katkesi heti avauskierrokselle Euroopan olympiakarsinnoissa Pariisissa. Britti Caroline Dubois pehmitti Potkosen kaikin tuomariäänin 5–0 naisten alle 60 kilon sarjan kamppailussa.

Nuoruus päihitti kokemuksen, sillä Dubois'lla on ikää 20 vuotta, Potkosella tuplasti eli 40 vuotta. Potkonen myönsi, ettei päässyt lähellekään parasta tasoaan.

– Hirveää vääntöä ja kääntöä, rikkonaista sekamelskaa, kaiken kaikkiaan huonoa tekemistä. Jämäkkyydessä ja tilanteiden hallinnassa oli paljon huonoja juttuja, Potkonen kertasi Yle Urheilulle.

Pariisin karsintoja edeltänyt pitkä ottelutauko näkyi suomalaisen tekemisessä. Valmistautuminen olympiakarsintoihin ei ollut sellainen kuin sen olisi pitänyt olla.

– Täällä näkyi kansainvälisten kokemusten puuttuminen. Ottelin kansainvälisissä kilpailuissa edellisen kerran helmikuussa, siitä on kulunut jo kolme ja puoli kuukautta. Sehän on pitkä aika tällä tasolla, Potkonen mietti.

Potkosen kevät oli monellakin tavalla haastavaa aikaa.

– Minulla ei ollut mahdollisuuksia lähteä kevään aikana maailmalle. Monta muutakin juttua meni pipariksi, emme saaneet toivottuja harjoitusvastustajia emmekä päässeet koronan takia paikkoihin, joihin olisimme halunneet, Potkonen kertoi.

Sinettiä vaille varma olympiapaikka

Potkonen on tiukasti kiinni olympiapaikassa, vaikka Pariisissa tie tyssäsi heti alkuunsa. Potkonen on 60-kiloisten sarjassa Euroopan ranking-listan kärjessä.

Lopullista sinettiä Potkosen Tokion-matkalle odotetaan lähiviikkoina. Viime kädessä suomalaisurheilijoiden kisapassit leimaa Olympiakomitea.

– Juhannukseen mennessä pitäisi tulla varmistus siitä, miten asian laita on. Tässä vaiheessa en osaa sanoa asiasta enempää, en ole varmaan edes saanut kaikkia faktoja, Potkonen kuittasi lyhyesti.

Jos ja kun hänen tiensä vie Tokioon, ulkomaille on päästävä harjoittelemaan vielä ennen olympialaisia. Muuten olympiakehään joudutaan turhan heppoisin eväin.

– Olisi ehdottoman tärkeää päästä lähtemään maailmalle leireille. Pitäisi saada sitä kansainvälistä rytmiä, jota minulla on ollut aiemmin vuosikaudet, Potkonen sanoi.

Mira Potkonen hankki Suomen ainoan olympiamitalin Rio de Janeiron kisoista 2016, kun hän ylsi sarjassaan pronssille. Tokion olympialaisten on määrä alkaa 23. heinäkuuta.

Lue myös:

Mira Potkosen olympiakarsintaturnaus päättyi ensimmäiseen otteluun

Mira Potkosen olympiapaikka on jo käytännössä varma – viimeisessä karsintaturnauksessa silti kovat panokset

Suosittelemme sinulle