Hyppää sisältöön

Joel Pohjanpalo tietää tasan tarkkaan, miksi Huuhkajien EM-kenraali meni penkin alle – "Ehkä oli vain hyvä, ettemme näyttäneet osaamistamme kenraalissa"

Levollinen Joel Pohjanpalo kertoi medialle tunnelmistaan tasan viikko ennen Huuhkajien ensimmäistä EM-ottelua, jossa vastaan astelee Tanska Kööpenhaminassa.

Kuva: Tomi Hänninen

Ensimmäisen tunnin Viro-ottelussa pelannut Joel Pohjanpalo korosti, ettei tahmeasta 0–1-tappiosta kannatava vetää liian isoja tai hätäisiä johtopäätöksiä.

– Paska maku ottelusta jäi tietysti. Eihän se ollut haluamamme kenraali. Viro puolusti hyvin, ja me taas pelasimme tosi huonosti. Me emme ole jalkapallon suurmaa. Kun emme pysty täyttää omaa potentiaaliamme, niin silloin tulos on tuollainen, kärkimies muistutti.

– Emme olleet riittävän aggressiivisia, emmekä aktiviisia ja pelasimme minusta liian "turvallisesti". Meidän olisi pitänyt saada heidät (Viron) tekemään enemmän virheitä, kun pääsimme sinne ratkaisualueelle. Kuka tahansa maajoukkueista osaa nykyään puolustaa yhdellätoista miehellä, jollet provosoi yhtään vastustajaa.

Pohjanpalon mukaan Viro-ottelusta pitää tehdä analyysit ja siirtää sen jälkeen katseet heti eteenpäin. Lauantaina 12. päivä kesäkuuta Suomi haastaa EM-lopputurnauksen debyytissään Tanskan Parkenilla.

– Omalta osaltani parasta oli, ettei polvessa tuntunut pienen loukkaantumisen jälkeen mitään. Polvi on kunnossa, eikä sitä tarvitse yhtään pelätä.

Pohjanpalo muistutti, että aika kiva peli on tulossa seuraavaksi. Kun peliväline tippuu keskiympyrään, niin silloin on kentällä kuulemma liikkeellä hyvin eri näköinen Huuhkajat.

Tutkapari Pukki-Pohjanpalo

Pohjanpalo ja Teemu Pukki eivät pelanneet yhtään minuuttia samaan aikaan Viro-kamppailussa, sillä "Jollen" tilalle asteli tunnin pelin kohdalla Norwichin pelätty maaliruisku.

– Molemmat saimme peliaikaa, ja ehkä se oli hyvä näin. Varmasti kaikki tietävät, että meidän yhteispeli toimii aina hyvin, kun olemme samaan aikaan kentällä. Vaikka siitä kun pelasimme yhdessä, onkin pari kuukautta, niin tiedämme toisemme monen vuoden takaa. Tiedämme tasan tarkkaan, millaisia pelaajia olemme.

Kuva: Tomi Hänninen

– Ehkä se oli vain hyvä asia, ettemme näyttäneet osaamistamme kenraalissa. Kun pallo lähtee liikkeelle Tanskassa, niin näytetään sitten, miten maaliverkko heiluu, virnisti Pohjanpalo.

Pohjanpalo arvioi, että hänen yhteispelinsä toimii tarvittaessa hyvin myös Marcus Forssin kanssa. Forss kun on suoraviivainen ja nopea kärkipelaaja sekä pelityyliltään paljolti Pukin kaltainen hyökkääjä. Sen sijaan Fredrik Jensen on Pohjanpalolle tuntemattomin suomalaishyökkääjistä, ja se näkyi ehkä Viroa vastaan kaksikon yhteisestä liikkumisesta.

– Jensen on myös minun kaltaiseni pelaaja, ja se ei ehkä tue meidän yhteistä pelaamista niin paljon, Pohjanpalo tuumi.

Bundesliigaseura Leverkusenissa on vaihtunut valmentaja. Se saattaa avata ovet helpommin viime kaudella Union Berlinissä lainalla pelanneelle Pohjanpalolle. Suomalaisen mukaan on sovittu, että ensin katsotaan EM-kisat sekä seuran harjoituskausi ja vasta sen jälkeen katsotaan, mitä tapahtuu.

– Fokus on nyt vain EM-kisoissa, joka on kaikille tietysti iso näytönpaikka. Hyökkääjänä haluan tehdä muutaman maalin ja onnistua kisoissa.

Lue myös
Viro-tappio sai Huuhkaja-leirin kriittiseksi, Kanerva pettyi tekemisen tasoon: "Tulos kaiken kaikkiaan vähän hävettää"

Huuhkajat taipui yllättäen Virolle EM-kenraalissa – Suomi historialliseen lopputurnaukseen kolmen ottelun tappioputkessa

Suosittelemme sinulle