Hyppää sisältöön

Bromell pinkoi satasen huippuvauhtia, Fraser-Pryce latasi kaikkien aikojen toiseksi parhaan ajan

Trayvon Bromell tykitti miesten satasen aikaan 9,77 ja Shelly-Ann Fraser-Pryce juoksi hirmuajan 10,63 naisten satasella.

Trayvon Bromell juoksee
Trayvon Bromell. (Arkistokuva) Kuva: 2021 Getty Images
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu

Yhdysvaltalainen pikajuoksija Trayvon Bromell etenee kiihtyvällä vauhdilla olympiakesään. Bromell juoksi kauden kärkiajaksi 9,88 huhtikuun lopulla, ja lauantaina hän paransi sitä Miamissa ennätykseensä 9,77.

Bromell, 25, nousee tuloksella kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Bromellin apuna oli voimakkuudelta sallitun rajoissa puhaltanut myötätuuli 1,5 metriä sekunnissa.

Bromellin lupaavaa kehitystä ovat jarruttaneet vammat, joista hän toipui huippuvauhtiin vasta viime vuonna. Vuosien 2017-2019 aikana hän kykeni kilpailemaan vain muutaman kerran.

Fraser-Prycen hirmuveto naisten satasella

Jamaikalainen Shelly-Ann Fraser-Pryce juoksi kaikkien aikojen toiseksi kovimman ajan naisten 100 metrillä. Fraser-Pryce tykitti hirmuajan 10,63 kotimaassaan Kingstonissa. Kilpailu käytiin ihanteellisissa olosuhteissa, 1,3 m/s:n myötätuulessa.

Vain maailmanennätysnainen Florence Griffith-Joyner on juossut nopeammin, yhdysvaltalainen porhalsi 33 vuotta sitten ME-aikansa 10,49. Griffith-Joyner kuoli äkillisesti vain 38-vuotiaana.

– Kova työ palkitaan viimeinkin, 34-vuotias Fraser-Pryce riemuitsi juoksunsa jälkeen.

Päivitetty kello 9.25: Shelly-Ann Fraser-Prycen aika täydennetty uutiseen.

Lue myös:

Pika-aituri McNealille lätkäistiin viiden vuoden kilpailukielto – saa kuitenkin osallistua olympiakarsintoihin

Suosittelemme sinulle