Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Matilda Castren kuittasi golfin US openista lähes 37 000 dollaria

Naisten US openin voiton vei teini-ikäinen filippiiniläispelaaja Yuka Saso. Suomen Matilda Castren ei mahtunut 20 parhaan joukkoon.

Matilda Castren lyö palloa.
Matilda Castren ylsi jaetulle 30. sijalle. Kuva: 2021 Getty Images
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaispelaaja Matilda Castren ei onnistunut tavoitteessaan nousta golfin naisten Yhdysvaltain avointen 20 parhaan pelaajan joukkoon. Castren vajosi jaetulle 30. sijalle yhteensä 293 lyönnillä.

Uransa toisessa major-turnauksessa pelannut Castren kuittasi suorituksestaan 36 988 dollaria. Arvoturnausdebyyttinsä Castren teki viime lokakuussa LPGA:n mestaruuskilpailussa, jossa hän ylsi 23:nneksi.

Viimeisellä kierroksella hän löi turnauksen heikoimman tuloksensa, eli 75 kertaa neljällä yli parin. Sunnuntain 18 reiällä hän löi kaksi birdietä, neljä bogeyta ja yhden tuplabogeyn. Koko turnauksen tuloksena Castren löi yhteensä yhdeksän yli parin.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ensimmäiseen US Openiini. Tietty vähän harmittaa, kun olisi ollut saumat parempaan, mutta semmoista se golf on, Castren kertoi golfpiste.comin mukaan.

Castrenin aiemmat kierrostulokset San Franciscon Olympiaklubin kentällä olivat 74, 71 ja 73.

Naisten US openin voiton vei 19-vuotias filippiiniläispelaaja Yuka Saso yhteensä 280 lyönnillä. Sason kierrostulokset olivat 69, 67, 71 ja 73. Koko turnauksessa hän löi neljä alle parin.

Kilpailun voitti ratkesi uusinnassa, kun Saso voitti Japanin Nasa Hataokan kolmannella uusintareiällä.

Sason neljäs kierros oli hänen turnauksensa heikoin ja ainoa, jossa filippiiniläinen löi yli parin. Tulos oli kaksi yli parin, ja 18 reiän varrella Saso löi kolme birdietä, yhden bogeyn ja kaksi peräkkäistä tuplabogeyta toisella ja kolmannella reiällä.

Sason palkintosumma ykkössijasta oli miljoona dollaria.

Lue myös:

Castren paranteli yhä asemiaan US Openissa – suomalaisen toinen major-kisa sujuu mainiosti

"Vihreä monsteri" pisti suomalaisgolffarit pinteeseen

Suosittelemme