Hyppää sisältöön

Pohjanmaan poliisipäällikkö huolissaan aseiden yleistymisestä tehtävissä: "Turhan usein poliisi aseilla varustautuneita kohtaa"

Viikonloppuna poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä. Kun poliisia kohti ammutaan, käytetään samalla väkivaltaa julkista valtaa ja yhteiskuntaa kohtaan.

Pohjanmaan poliisi on huolissaan tehtävissä kohdattujen aseiden yleistymisestä. Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Pohjanmaan poliisissa on todettu, että aseiden hallussapito on lisääntynyt kohdehenkilöillä viime vuosina.

– Se on jollakin lailla tullut tavallisemmaksi viimeisien vuosien aikana. Turhan usein poliisi aseilla varustautuneita kohtaa. Aika paljon aseita on kohdehenkilöillä mukana. Välillä niillämyös uhataan poliisia, sanoo Pohjanmaan poliisin poliisipäällikkö Kari Puolitaival.

Viikonloppuna poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla. Tapausta tutkitaan murhanyrityksenä.

– Näin ainakin aluksi se on kirjattu. Se on lakitekninen lähtökohta, että kun viranomaisen henkeä uhataan tai poliisiin kohdistetaan muutoin vakavaa väkivaltaa, niin otsikkona on aina murha tai murhanyritys.

Lue lisäksi: Poliiseja kohti ammuttiin Seinäjoen rautatieasemalla – operaatio vaikutti myös junaliikenteeseen

"Onneksi vielä kuitenkin harvinaista"

Puolitaival korostaa, että aina kun poliisia tai ylipäätään viranomaista kohtaan väkivaltaa kohdistetaan, asia on äärimmäisen vakava.

– Onneksi se on vielä kuitenkin harvinaista, että poliisia kohti ihan ammutaan. Mutta on niitäkin tapauksia tässä viime vuosina ollut. Se ei ole tavallista, mutta silloin tällöin ampumisia tulee.

Kun poliisia kohti ammutaan, käytetään samalla väkivaltaa julkista valtaa ja yhteiskuntaa kohtaan.

– Tämä kyseinen Seinäjoen tapaus pyörii nyt tutkinnassa. Tapahtumia ja syitä selvitellään, tutkinnanjohtaja kertoo aikanaan tarkemmin tapahtumista, Puolitaival toteaa paljastamatta yksityskohtia.

Suosittelemme sinulle