Hyppää sisältöön

Tervolalainen New Paakkola sai usean miljoonan euron tilauksen Venäjälle: "Suurena haasteenamme on edelleen osaajien löytäminen"

New Paakkola toimittaa Venäjälle maanalaisen kaivoksen kappalastaimen syöttöjärjestelmän. Yhtiö on toiminut Venäjän markkinoilla kuusi vuotta.

New Paakkolan läjitysjärjestelmä Terrafamen operoimalla kaivosalueella Sotkamossa
Kuvassa on New Paakkolan toimittama läjitysjärjestelmä Terrafamen operoimalla kaivosalueella Sotkamossa. Kuva: Jan Åqvist / New Paakkola
Jarno Tiihonen

Teollisuuden kuljetinjärjestelmiä valmistava ja huoltava tervolalainen New Paakkola on saanut merkittävän järjestelmätoimituksen Venäjälle Gubginiin, Belgorodin alueelle.

Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen, mutta New Paakkolan toimitusjohtaja Tommi Juntikka vertaa tilauksen arvoa koronapandemiaa edeltävään liiketoiminnan suhdelukuun Venäjän osalta.

– Ennen koronaa liikevaihtomme oli noin seitsemän miljoonaa euroa ja kolmasosa siitä tuli Venäjän projekteista, jotka ovat olleet laitetoimituksia ja korjausinvestointeja, Juntikka vertaa.

New Paakkolan sopimus sisältää myös option toisen samanlaisen järjestelmän toimittamisesta vuosina 2022-2023.

– Kahden järjestelmän toimittaminen on suuruusluokaltaan useampi miljoona euroa, Juntikka sanoo.

Yhtiö on toiminut Venäjällä kuusi vuotta

Venäjälle toimitetaan maanalaisen kaivoksen kappalastaimen syöttöjärjestelmä, jossa on kaksi rinnakkaista linjaa.

– Näillä linjoilla malmi annostellaan 23 tonnin annoksiksi nostokoneelle eli kappalastaimelle. Kyseessä on erittäin järeä kuljetinjärjestelmä, Juntikka kuvaa.

New Paakkola suunnittelee, valmistaa ja toimittaa laitteiston kohteeseen. Yhtiön kaksi vuotta sitten perustettu venäläinen tytäryhtiö NPRUS suorittaa asennusvalvonnan ja käyttöönoton.

New Paakkola on toiminut Venäjän markkinoilla kuusi vuotta. Positiivisen kehityksen katkaisi viime vuonna korona, joka halvaannutti Venäjän investoinnit lähes kokonaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistumisemme Venäjän projekteissa tuottavat hedelmää heti, kun maailma alkaa mennä normaalimpaan suuntaan. Katsomme tällä hetkellä erittäin optimistisesti tulevaisuuteen myös Suomen liiketoimintamme osalta, Juntikka sanoo.

Työntekijöitä on haussa

Juntikka kertoo, että osaavan työvoiman löytäminen on yhtiölle iso haaste.

– Suurena haasteenamme on edelleen osaajien löytäminen palvelukseemme, sillä samoista ammattilaisista kilpailevat monet muutkin yritykset. Haemme tällä hetkellä työntekijöitä sekä asentajiksi että työnjohdon tehtäviin, Juntikka kertoo.

New Paakkola työllistää tällä hetkellä Tervolassa 14 henkilöä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle