Hyppää sisältöön

Ravintola tyhjennettiin asiakkaista ja rikostutkinta alkoi Kotkassa – ravintolan mukaan syynä olivat väärin asennetut vessanpöntöt

Poliisi sulki Kotkan Kantasatamassa kelluvan Oceanbar-ravintolalautan noin viikko sitten. Nyt ravintola kertoo saaneensa luvan avata ovensa taas asiakkaille.

viranomaiset tutkimassa ravintolalauttaa
Ravintolalautta Oceanbar aloitti toimintansa Kotkassa viime kesänä. Kuva: Satu Krautsuk / Yle
Juulia Tillaeus

Ravintolalautta Oceanbarilta on päätynyt jätevettä mereen Kotkassa.

Ravintolan Facebook-päivityksen mukaan kaksi ravintolalautan vessanpöntöistä oli vaihdettu toukokuun puolessavälissä. Ravintolan mukaan virheellisesti tehdyn asennuksen vuoksi vessojen jätevesi on mennyt suoraan mereen.

Kaakkois-Suomen poliisi sulki Kotkan Kantasatamassa sijaitsevan ravintolan noin viikko sitten, koska jäteveden päätymistä mereen epäiltiin. Poliisi on epäillyt kahta yrityksen edustajaa törkeästä ympäristön turmelemisesta.

Lisää aiheesta: Nuorten suosima baarilautta tyhjennettiin asiakkaista Kotkassa – poliisi epäilee vastuuhenkilöitä jätevesien laskemisesta suoraan mereen

Muissa vessoissa ei ole ravintolan mukaan todettu asennusvirhettä. Ravintolan mukaan viranomaistutkinta jatkuu virheelliseen asennukseen liittyen.

– Olemme hyvin pahoillamme virheellisesti tehdystä asennustyöstä. Asennusvirheet on kuitenkin saatu korjattua ja kaikki vessat ovat taas kunnossa, ravintolan Facebook-päivityksessä sanotaan.

Ravintola kertoo saaneensa tänään maanantaina viranomaisilta luvan avata ovensa asiakkaille.

Oceanbar aloitti toimintansa Kotkassa viime kesänä. Lautta hinattiin Kantasatamaan Helsingin Hakaniemestä, josta kaupunki ajoi sen pois.

Helsinki purki ravintolalautan vuokrasopimuksen syksyllä 2019. Helsingin Sanomien mukaan taustalla oli se, ettei lautalla ollut rakennuslupaa. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Yrittäjä rakentaa keskelle kaupunkia isoa lauttaravintolaa – lupaa ei vielä ole ja yli 100 000 euroa tuli jo takkiin: "Mikään ei ole kiinnostanut ihmisiä näin paljon"

Suosittelemme sinulle