Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Haapajärven vaalikeskustelu Yle Areenasta

Haapajärvellä on kovat odotukset biotalouslaitosten mukanaan tuomasta hyvästä. Tuulivoimala repii mielipiteitä, rahaa tulisi, mutta silti se arveluttaa. Kaupunki hakee lisää tunnettuutta kulttuurin avulla.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Haapajärvelle suunnitellaan kahta biotalouslaitosta. Onko kaikki jo liikaa yhden kortin varassa, kun laitosten toivotaan rahan lisäksi tuovan työikäisiä ihmisiä kaupunkiin.

Teekaupunkina tunnettu Haapajärvi hakee teekuppikokoelman lisäksi lisää näkyvyyttä Mika Myllylän suksista. Romahtanut Lemmensilta uudistetaan ja liikuntaan panostetaan.

– Ei varmaan oopperaa ihan tarvitse, mutta jos lauantai-iltana lähtee ulos syömään, niin on kiva, jos on vaihtoehtoja, toteaa sosiaalidemokraattien Margareetta Vilppola kulttuuritarjonnan riittävyydestä.

Haapajärven Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Paavo Ranua (kesk.), Margareetta Vilppola ja Mauri Mäntylä (kok.). Toimittaja Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa(siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme