Hyppää sisältöön

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Haapaveden vaalikeskustelu Yle Areenasta

Haapavedellä toivotaan lähialueen kuntien yhteistyötä, jolla pidetään peruspalvelut kunnossa sekä estetään väen väheneminen kaupungissa. Työpaikkojakin paikkakunnalla olisi. Kunnan on lähdettävä tukemaan biojalostamohankkeen liikenneinvestointeja.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.
Päivi Annala

Haapaveden kaupunginvaltuuston riitelyt ovat olleet otsikoissa kuluneen valtuustokauden ajan. Syyllisiä on etsitty ja tehtyjä päätöksiä epäilty.

–Koko ajan epäillään, mitä päätösten takana on ja miten on toimittu. Ei se ole rakentavaa, sanoo vasemmiston Outi Pekkala valtuuston yhteistyökyvystä.

Päätöksenteko ei kuulemma ole riitaista, vaikka valtuustoryhmätkin ovat useaan kertaan hajonneet.

Haapavedellä on työpaikkoja mutta väki ei pysy kaupungissa.

Peruspalveluiden tärkeys korostuu asukasluvun vähenemisen estämisessä. Palveluja pitää puolustaa yhdessä lähikuntien kanssa Oulua vastaan.

Kunnan on lähdettävä tukemaan biojalostamohankkeen liikenneinvestointeja. Haapavedelläkin tuulivoima jakaa mielipiteitä.

Haapaveden Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Aleksi Hintta (ps.), Jaakko Lehtola (kesk.) ja Outi Pekkala, toimittaja Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle