Hyppää sisältöön

Rantasäätä ja hellepäiviä on luvassa kauttaaltaan koko Suomeen, mutta ensi viikolla voi jo viilentyä

Hellepäiville on luvassa jatkoa, kun aurinkoinen sää hyväilee Suomea kauttaaltaan viikolla, mutta paikalliset sadekuurot rikkovat hetkittäin hellerintamaa. Viikonloppuna epävakaisuus lisääntyy ja ensi viikosta voi tulla jo viileämpi.

Aurinkoa ja lämpöä on luvassa myös tulevina päivinä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Maanantaina Suomessa koettiin jo vuoden 11. hellepäivä, kun iltapäivään mennessä Etelä-Suomessa lämpömittari on kivunnut yli 27 asteen muun muassa Porvoossa ja Hyvinkäällä.

Helteisiä ja aurinkoisia päiviä on luvassa lisää tällä viikolla, kun säätila pysyy hyvin samanlaisena myös seuraavina päivinä, toteaa Ylen meteorologi Anniina Valtonen.

Etelä- ja Länsi-Suomessa sää jatkuu aurinkoisena ja lämpötilat pysyttelevät 20 ja 25 asteen välillä. Myös Itä- ja Pohjois-Suomessa lämpötila kipuaa viikon edetessä selvästi yli 20 asteen, paikoin yli 25 asteen.

Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu lähipäivinä koko Suomessa. Kuva: Yle Sää / Anniina Valtonen

Sadekuurojen ja ukkospuuskien mahdollisuus kasvaa

Lämmin sää tuo mukanaan myös paikallisia sade- ja ukkoskuuroja, jotka helpottavat päivittäistä paahdetta. Tällöin lämpötila voi laskea hetkellisesti reilusti.

– Vettä voi tulla rankasti kuuroittain ja myös rajut ukkospuuskat ovat mahdollisia, Valtonen sanoo.

Vielä tänään sade- ja ukkoskuuroja muodostuu Kaakkois-Suomen ja Keski-Pohjanmaan välille. Viikon mittaan sadekuurot painottuvat maan länsi- ja keskiosaan, mutta Itä-Suomi pysynee viikolla poutaisena. Myös maan pohjoisosissa voidaan saada viikolla ripauksia vettä.

Viikonlopusta alkaen sää muuttuu epävakaisemmaksi. Ensi viikolla on jo luvassa viileämpää, vaikkakin edelleen kesäisiä ja lämpimiä päiviä on tiedossa.

Paikalliset sadekuurot rikkovat hetkittäin hellerintamaa. Myös rajut ukkospuuskat ovat mahdollisia. Kuva: Yle Sää / Anniina Valtonen

Suosittelemme sinulle