Hyppää sisältöön

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Kalajoen vaalikeskustelu Yle Areenasta

Elinkeinojen ja kylien tasapuolinen kehittäminen aiheuttaa ristivetoa Kalajoella. Kaupungissa nojataan matkailuun ja teollisuuteen. Maahanmuutosta haetaan ratkaisua tulevaisuuden työvoiman riittävyyteen.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Apua kuntapäättäjien väliseen keskusteluun on haettu myös Kalajoella, missä päätöksenteko on äitynyt välillä riitelyksi.

– Aikuisia ihmisiä kun on samassa tilassa tarpeeksi, kyllä siinä riitaa tulee, sehän on aivan selvä asia. Jotkut riitelyt ovat menneet liian pitkälle, sanoo keskustan Tomme Pöyhtäri poliittisesta ilmapiiristä.

Hiekkasärkkien kaupungissa paitsi riidellään, turvataan tuuleen. Korona on nostanut kylätoimintaa, ja samalla keskustelua kylien välisestä tasapuolisuudesta. Syökö Hiekkasärkät kaupungin keskustaa? Matkailuun panostaminen aiheuttaa kunnassa myös ristiriitaa, sillä osa kokee, ettei elinkeinoja kehitetä tasapuolisesti.

Iso ongelma on työvoiman saaminen – aina ei avoimiin paikkoihin löydy ihmisiä. Apu pulmaan on löydyttävä maahanmuutosta.

Kalajoen Kuntarundi-jakossa ovat keskustelemassa Eero Kinnari (vas.), Hanna Saari (kok.) ja Tomme Pöyhtäri. Toimittajana Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa(siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle