Hyppää sisältöön

Näin Huuhkajat hyppäsi junaan kohti Pietaria ja EM-kisoja – Markku Kanervalta luottavaisia lausuntoja loukkaantuneista

Teemu Pukki ja Glen Kamara ovat pelikunnossa. Päävalmentaja Markku Kanerva uskoo muutaman lepopäivän takaavan myös kapteeni Tim Sparvin pelikunnon.

Huuhkajat lähti kohti Pietaria.
Huuhkajat lähti kohti Pietaria.

Yksinäinen kannattaja heilutti sivummalla Suomen lippua, kun Huuhkajien pelaajat ja taustahenkilöt kävelivät maanantaina Pietarin-junaan. Matka suomalaisittain historialliseen jalkapallon miesten EM-lopputurnaukseen alkoi Allegro-junalla, vaikka henkilöjunaliikenne Pietariin on muutoin keskeytyksissä koronavirustilanteen takia.

Aamupäivällä Helsingin Pasilasta matkaan lähteneen junan vaunujen näyttötauluissa luki "Huuhkajat Express".

– Kohti uutta seikkailua. Joukkue on valmis tavoittelemaan uusia unelmia, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ennen astumistaan junaan.

Huuhkajat aloittaa EM-urakkansa lauantaina Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Ensi viikon keskiviikkona joukkue kohtaa Pietarissa Venäjän. Alkulohkon päätöspelissä vastaan tulee Belgia 21. kesäkuuta Pietarissa.

Huuhkajat majoittuu Repinossa eli entisessä Kuokkalassa, josta on maanteitse matkaa Pietarin stadionille runsaat 40 kilometriä. Huuhkajien harjoituskeskus sijaitsee Terijoella eli nykyisessä Zelenogorskissa.

Riehakkaissa tunnelmissa Huuhkajat eivät Venäjälle lähteneet. Vaitonaisia pelaajia saapui passintarkastusten jälkeen yksin tai pareittain. Myös varapelaajaksi ilmoitettu Albin Granlund nousi kyytiin.

– Kun tänään pääsemme leiripaikalle, majoitumme sinne ja harjoittelemme illalla. Huomenna (tiistaina) on harjoitukset, sitten tulee kevyempi päivä väliin, ja torstaina saamme yhdet harjoitukset. Perjantaina lähdemme Kööpenhaminaan, ja siellä ovat valmistavat harjoitukset, Kanerva kertoi lähipäivien ohjelmasta.

Myös alunperin varapelaajaksi ilmoitettu Albin Granlund nousi "Huuhkajat Expressin" kyytiin. Kuva: Tomi Hänninen

Alhon nilkan kunto epävarma

Joukkue suuntasi Venäjälle Viro-pelin kotitappio ja Ruotsi-ottelun vierashäviö niskassaan. Viime viikon Viro-kamppailussa kapteeni Tim Sparv oli kokoonpanosta poissa ja maalitykki Teemu Pukki tuli vaihdosta kentälle. Sparv on kärsinyt polvi- ja Pukki nilkkavammasta.

– Tim sai pari lepopäivää. Uskon, että hänen tilanteensa on OK. Pukki pystyi pelaamaan, ei mitään oireita. Nikolai Alhon tilannetta katsotaan. Nilkka sai vähän tälliä, mutta hän saattaa olla pelikunnossa. Glen Kamaran kohdalla selvisimme säikähdyksellä, Kanerva listasi.

Lue myös:

Joel Pohjanpalo tietää tasan tarkkaan, miksi Huuhkajien EM-kenraali meni penkin alle – "Ehkä oli vain hyvä, ettemme näyttäneet osaamistamme kenraalissa"

Viro-tappio sai Huuhkaja-leirin kriittiseksi, Kanerva pettyi tekemisen tasoon: "Tulos kaiken kaikkiaan vähän hävettää"

Kommentti: Huuhkajien fanit ovat tervetulleita Tanskaan, venäläiset eivät – koronatestiin pääsee aina ja tuloksen saa puolessa tunnissa

Suosittelemme sinulle