Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun entistä johtajaa syytetään sukulaistensa suosimisesta oppilasvalinnoissa, käsittely alkaa käräjäoikeudessa

Eversti Mikko Punnalaa vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän on kiistänyt rikosepäilyt.

Mikko Punnala istui Keski-Suomen käräjäoikeuden saliin maski päässä. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
STT

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely ilmasotakoulun entisen johtajan virkarikossyytteestä. Eversti Mikko Punnalaa syytetään virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Punnalan on epäilty suosineen lähisukulaistaan ja sukulaistaan lentoreserviupseerikurssi 93:n lisähaussa. Hän on kiistänyt sukulaisten suosimisen ja kertonut, että kurssille järjestetyn lisävalinnan takana oli Ilmavoimien entisen komentajan Sampo Eskelisen yksiselitteinen käsky.

Virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita sakkoja tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Punnalan asianajaja Matti Manner kommentoi asiaa STT:lle lyhyesti sähköpostilla marraskuussa syytteen nostamisen jälkeen.

– Punnala ei ole virassaan valmistellut tai osallistunut päätöksentekoon asiassa, joka koskee hänen sukulaistaan. Punnala on tällaisessa tilanteessa aina jäävännyt itsensä. Hän on virkatehtäviensä ulkopuolella selvittänyt sukulaisensa koetuloksia. Siinä ei ole mitään viranhoitamiseen liittyvää tai laitonta, hän kirjoitti.

Lue myös:

Ilmasotakoulun entiselle johtajalle syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä

Esitutkinta Ilmasotakoulun oppilasvalintoihin liittyneestä suosimisepäilystä valmistui – tapaus siirtyy syyteharkintaan

Pääesikunta selvittää, suosittiinko Ilmavoimien lentäjäkoulutuksessa sukulaisia

Suosittelemme sinulle