Hyppää sisältöön

Lassi Tuovi ehdolla vuoden valmentajaksi Ranskassa

Lassi Tuovi on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Ranskan ProA:ssa Strasbourgin peräsimessä.

Lassi Tuovi on valmentanut Strasbourgia jo reilun vuoden verran. Kuva: imago sportfotodienst
Jonne Niemeläinen

Suomalainen Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi Ranskan koripallon pääsarjassa. Lappeenrannasta kotoisin olevan 34-vuotiaan Tuovin luotsaama Strasbourg on Ranskan ProA:ssa tällä hetkellä neljäntenä.

Vuoden valmentaja valitaan Ranskassa runkosarjan perusteella.

Tuovi on johtanut suurseuraa Strasbourgia seuran historian nuorimpana päävalmentajana. Hän nousi päävalmentajan paikalle viime vuoden tammikuun lopussa.

Koronaviruspandemia on laittanut tänä vuonna kapuloita ProA:ssa sarjan rattaisiin. Vielä on epäselvää, pelataanko Ranskan pääsarjassa pudotuspelejä tänä vuonna. Kaikkien 18 joukkueen pitää pelata runkosarjassa vähintään 34 ottelua, jotta pudotuspelit voidaan pelata. Joukkueilla on koronan takia eri määrä pelattuna, ja seuroilla on vielä viikko aikaa saada runkosarja päätökseen.

Mestarien liigassa Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi. Strasbourg hävisi pronssiottelussa espanjalaiselle Zaragozalle pistein 77–89.

Tuovi toimii myös Suomen maajoukkueen apuvalmentajana.

Lue myös:

Suomalainen valmentajakomeetta tavoittelee menestystä Euroopan huippuliigassa – korona vei budjetista yli miljoonan, mutta Lassi Tuovi elää Ranskassa unelmaansa

Suosittelemme sinulle