Hyppää sisältöön

Sopraano Anu Komsi, trumpetisti Verneri Pohjola ja kitaristi Peter Hägerstrand ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajiksi

Anu Komsi, Verneri Pohjola ja Peter Hägerstrand kisaavat ainoina suomalaisina musiikkipalkinnosta tänä vuonna. Palkinnon saaja julkistetaan marraskuussa. Voittaja saa noin 40 000 euroa.

Pohjantähti-oopperan ensi-ilta.
Kokkolan Oopperayhdistys esitti Meyerbeerin Pohjantähti-oopperaa vuonna 2017 myös Helsingin Musiikkitalossa. Anu Komsi teki vaikutuksen Pohjantähdessä. Kuva: Ulla NIkula / West Coast Kokkola Ooppera
Iina Kluukeri

Kokkolalaislähtöinen, mittavan ja kansainvälisen uran tehnyt Anu Komsi on ehdolla arvostetun Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi.

Komsin lisäksi Suomesta ovat ehdolla myös palkittu jazztrumpetisti Verneri Pohjola sekä Ahvenmaalta kotoisin oleva kitaristi ja säveltäjänä uraa tehnyt Peter Hägerstrand.

Palkinnosta kisaa 13 artistia ja yhtyettä. Palkinnon saaja julkistetaan marraskuussa. Voittaja saa noin 40 000 euroa.

Komsi on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia koloratuurisopraanoja. Viime vuonna hänet palkittiin Suomen Säveltäjät yhdistyksen Madetoja-palkinnolla.

Vuodesta 1965 lähtien jaetulla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla palkitaan korkeatasoista luovaa ja esittävää säveltaidetta.

Palkinto myönnetään joka toinen vuosi elossa olevan pohjoismaisen säveltäjän teokselle ja joka toinen vuosi – kuten nyt – muusikolle tai esiintyjäryhmälle.

Palkintoehdokkaat edustavat pohjoismaisen musiikin koko kirjoa oopperasta ja klassisesta musiikista jazziin, kansanmusiikkiin sekä pop- ja housemusiikkiin.

Artikkeliin lisätty 8.6.2021 klo 14:23, että ehdolla Suomesta on myös Peter Hägerstrand.

Lue myös:

Kokkolan Oopperakesä loppuu – kaupungin tuki on pienentynyt ja yksityisen rahan tarve kasvanut

Kokkolan ooppera tekee mitä haluaa – "On minua sanottu jopa antioopperasankariksi!"

Suosittelemme sinulle