Hyppää sisältöön

Nivala haluaa olla idyllinen maalaiskaupunki maailmantähtien keikkakalenterissa – kuuntele Kuntarundin Nivalan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Nivalassa mopolijat ovat vallanneet otsikot viime aikoina. Nuorille pitäisi saada vaikka motocrossrata ja tehokkaampaa tukea, jotta levottomuudet saataisiin vähenemään. Kuntaan toivotaan myös läpi yön auki olevaa bensiiniasemaa.

Nivalan kaupunki haluaa erottua idyllisenä maalaiskaupunkina. Kaupungissa tehdään brändityötä ja paikkakunnalla on tunnettu viihdekeskus, jossa on käynyt esiintymässä isoja maailmantähtiä.

Nivala on satsannut aiemmin liikuntaan, nyt pitäisi muistaa vanhuksia ja yrittäjiä. Parhaana vetovoimatekijänä pidetään kuitenkin toimivia peruspalveluja, joilla nuoria lapsiperheitä houkutellaan paikkakunnalle. Väki vähenee, mutta sitä ei tarkkaan tiedetä, miksi. Paluumuuttoon pitäisi panostaa enemmän. Nivalan teollisuuskylän toimivuuteen ollaan tyytyväisiä. Teollisuuskylässä on kuulemma tarpeet pelastaa maailma uusilla keksinnöillä.

Mopoilijat ovat kuitenkin vallanneet otsikot viime aikoina.

– Ken kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee, sanoo perussuomalaisten Eero Erkkilä nuorten ongelmien ratkaisuksi.

Nuorille pitäisi saada vaikka motocrossrata ja tehokkaampaa tukea, jotta levottomuudet saataisiin vähenemään.

Kunnasta puuttuu läpi yön auki oleva bensiiniasema ja sellaista paikkakunnalle toivottaisiin. Myös sähköautojen latauspisteitä saisi tulla lisää.

Nivalan kuntarundi-keskustelussa ovat mukana Jukka Kumara (kok.), Marika Hannula (kesk.) ja Eero Erkkilä . Toimittaja Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle