Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ravitsemusliikkeiden rajoitukset kevenevät vihdoin – 9.6. alkaen myös Lapissa saa taas laulaa karaokea ja tanssia

Asiakkailla ei tarvitse perustason Lapissa olla myöskään pöytä- ja istumapaikkaa, jos he ovat ravintolan ulkoterassilla.

Kävelykatu Rovaniemellä, ravintolan terassilla on ihmisiä
Rovaniemellä Ravintola Gustavin terassille on tulossa heti rajoitusten höllennyttyä 20 asiakaspaikkaa lisää, kertoo osakas ja ravintoloitsija Juha Eskelinen. Kuva: Mia Sivula / Yle
Mia Sivula
Avaa Yle-sovelluksessa

Ravintoloiden rajoituksia poistetaan sote-ministeriryhmän viimeviikkoisen esityksen mukaisesti. Uudet asetukset tulevat voimaan 9. kesäkuuta kello 00:00.

Käytännössä uudet rajoitukset tarkoittavat, että perus- ja kiihtymisvaiheen alueilta poistuu niin sanottu tanssi- ja karaokekielto. Perustasolla asiakkailla ei myöskään tarvitse olla pöytä- ja istumapaikkaa ravintoloiden ulkoterasseilla. Tämä mahdollistaa erityisesti yleisötapahtumissa tapahtuvan ravintolatoiminnan.

Niiden ravintoloiden sisätiloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja.

Myös aukiolo- ja anniskeluaikoihin tehdään kevennyksiä perus- ja leviämisvaiheen alueilla. Anniskelu on sallittu klo 07-01, ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 05-02.

Poikkeukset rajoituksiin ennallaan

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue myös: Ravintoloille uusia lievennyksiä ja erilaisten yleisötapahtumien järjestäminen helpottuu – katso, mikä muuttuu ja missä

Suosittelemme