Hyppää sisältöön

Ennakkoäänestyksessä Savo-Karjalassa tiistaina kova loppukiri – äänestysaktiivisuus nousi viime kuntavaaleihin verrattuna

Savo-Karjalan vaalipiirin äänestysprosentti on ennen varsinaista vaalipäivää 31,1, mikä on vajaat neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisten kuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Pohjois-Savossa äänestettiin vilkkaimmin Tervossa ja Kiuruvedellä.

Savo-Karjalan vaalipiirissä annettiin ennakkoon lähes 106 000 ääntä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kuntavaaleissa äänestettiin Savo-Karjalassa ennakkoon vilkkaammin kuin neljä vuotta sitten. Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä tiistaina otettiin kova loppukiri, sillä ääniä annettiin lähes 18 000, mikä on runsaat viisi prosenttia äänioikeutetuista.

Savo-Karjalan vaalipiirissä on nyt äänestänyt 31,1 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on 3,6 prosenttiyksikköä enemmän kun edellisissä kuntavaaleissa. Kaikkiaan ääniä on annettu lähes 106 000.

Pohjois-Savossa aktiivisimmin on äänestetty Tervossa, jossa äänestysprosentti on nyt 41. Myös Kiuruvedellä päästiin yli 40 prosentin. Vaalipiirin ahkerimmat ennakkoon äänestäjät löytyvät Rääkkylästä. Siellä äänestysprosentti on yli 45.

Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa on äänestänyt 30 prosenttia ja Siilinjärvellä 25 prosenttia äänioikeutetuista. Vuoden 2017 kuntavaaleihin verrattuna Kuopiossa on nousua kuusi prosenttiyksikköä sekä Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä neljä prosenttiyksikköä.

Ennakkoäänestysaika oli tavallista pidempi, kaksi viikkoa. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.

Suosittelemme sinulle