Hyppää sisältöön

Pyhäjärvellä halutaan kaivosalueelle uusia toimijoita – kuuntele Kuntarundin Pyhäjärven vaalikeskustelu Yle Areenasta

Pyhäsalmen tyhjentyvään kaivokseen halutaan uutta toimintaa, paikallaan voisi olla myös erillisen Pyhäjärven vision laatiminen. Kaivostoiminnan loppuminen tuo ison loven kaupungin kassaan. Tuulivoima jakaa mielipiteitä kaupungissa, vaikka sen mahdollisia työllisyysvaikutuksia pidetäänkin hyvänä.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.
Hanna Holopainen

Louhinta loppuu Pyhäsalmen kaivoksesta, mutta tunnelit tarjoavat paljon uusia bisnesmahdollisuuksia.

– Tässähän on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ympäristö yrityksille, sanoo keskustan Jukka Tikanmäki.

Kaivoksen sulkeminen vie kunnalta seitsemän miljoonan euron vuosittaiset verotulot, ja maan alle on jo tehty ja suunniteltu monenlaista korvaavaa juttua, kuten huipputurvallista datakeskusta ja energiavarastoa. Louhinnan loppumisen tilalle tarvitaan kipeästi uusia teollisia työpaikkoja.

Uusien kuntalaisten saamiseksi on saatava kannattavaa yritystoimintaa, mutta tuottaako sitä matkailun muodossa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajärvi?

Tuulivoima on myös Pyhäjärven tulevaisuuden toivo, mutta se jakaa mielipiteet vahvasti, ainakin Kuntarundin keskustelutuokiossa Pyhäjärvellä.

Keskusteluun osallistuvat Jukka Tikanmäen lisäksi Juha Kuivaniemi (ps.), ja Raija Leppäharju (sit.). Toimittajana on Jarmo Nuotio, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle