Hyppää sisältöön

Jäteauto voi tulla tyhjentämään astian heinäkuussa jo aamuviideltä – Jätekukko kokeilee pidennettyä keräysaikaa

Jätekukko lisää normaaliin jätteiden keräilyaikaan tunnin aamuun sekä iltaan. Keräysaika on heinäkuun puolivälistä kuun loppuun saakka kello 05–23. Kokeilulla selvitetään pidennetyn keräysajan vaikutusta jätteiden kuljetusten toimitusvarmuuteen.

Jätekukko kokeili pidennettyä jätteiden keräysaikaa aiemmin viime talvena. Arkistokuva. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Keijo Salokangas

Jätehuoltoyhtiö Jätekukko kokeilee heinäkuussa tavallista aikaisempia ja myöhäisempiä jätteiden keräysaikoja. Heinäkuun puolivälistä kuun loppuun jäteastioita tyhjennetään kello 05–23 välisenä aikana.

Kokeilulla selvitetään, millaisia vaikutuksia laajennetuilla keräysajoilla on jätteenkuljetuksen toimintavarmuuteen sekä sitä, miten asiakkaat kokevat aikaiset ja myöhäiset jätteenkuljetusajat.

Laajennettua keräysaikaa halutaan kokeilla, koska kesällä tyhjennysten aikatauluja kiristävät muun muassa talvea suurempi tyhjennettävien astioiden määrä sekä pidemmät ajomatkat, kun mukaan tulee kesämökkejä.

Jätekukko kokeili laajennettua tyhjennysaikaa ensimmäisen kerran viime vuodenvaihteessa. Suurinta osaa asukkaista myöhäinen ajoaika ei haitannut. Pieni osa asukkaista koki tyhjennyksestä aiheutuvat äänet häiritsevinä.

Kuopion kaupungin ympäristönsuojelupalvelut on antanut kesäajan laajennettuun keräysaikaan kannanottonsa. Sen mukaan kesä voi olla talvea arempi ajankohta, kun ikkunoita pidetään enemmän auki öisin ja ihmiset ovat osin lomalla.

Normaalisti jätteiden kuormaus on sallittua Jätekukon toimialueella taajamissa asuinkiinteistöillä arkisin kello 6–22 ja lauantaisin 8–22 sekä yksittäisinä päivinä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 6–22.

Suosittelemme sinulle