Hyppää sisältöön

Esedu ennaltaehkäisee työuupumusta – uudesta toimintamallista hyötyä monille organisaatioille

Etelä-Savon ammattiopistolla on koottu uusi toimintamalli, jolla pyritään ennaltaehkäisemään työuupumusta. Hankkeen tuloksen aon synytyn podcasteja ja Youtube-videoita, joista voi olla hyötyä muillekin organisaatioille.

Etelä-Savon ammattiopiston toimipiste Otavankadulla
Esedulla halutaan pistää stoppi työuupumukselle. Kuva: Juho Liukkonen / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla on rakennettu toimintamalli työuupumuksen ennaltaehkäisyyn

Työuupumuksen ongelmat on tunnistettu Esedulla jo aiemmin, mutta viimeistään korona-ajan venyminen antoi lisäpuhtia ennaltaehkäistä ja hoitaa uupumusta. Esedulla koottiin uusi toimintamalli alan asiantuntijoiden avulla.

Kehittämishankkeessa oli merkittävässä roolissa myös Etelä-Savon Työterveys.

– Olemme tehneet kehitystyötä myös palveluntarjoajien kanssa, sillä on tärkeää, että esimerkiksi psykiatrista apua saa nopeasti jos sitä tarvitsee. Apua pitää olla saatavilla parissa päivässä, eikä kolmen viikon päästä, Esedun toimitusjohtaja Arja Flinkman sanoo.

Toimintamallin kautta on luotu aiheeseen liittyen muun muassa podcasteja ja videoita, joissa työuupumusta ja sen ennaltaehkäisyä käsiteltiin eri näkökulmista. Näiden kautta tästä hankkeesta pääsee hyötymään muutkin organisaatiot kuin Esedu.

– Varmasti monet organisaatiot voivat hyödyntää tätä, sillä asiaa tarkasteltiin hyvin monesta näkökulmasta. Jo se auttaa, että asiasta lähdetään reilusti puhumaan ja mietitään, miten asiat voi havaita ennakkoon, sanoo Flinkman.

Suosittelemme sinulle