Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Business joensuu tarjoaa maahanmuuttajille yritysvalmennusta – "Joensuun seudulle tarvitaan uusia yrityksiä"

Esimerkiksi työn tai korkeakouluopintojen takia tulleille osaajille pysyvän oleskelun kannustimena voi toimia oman yrityksen perustaminen. Uuteen palveluun liittyy henkilö- ja yrityskohtaista valmennusta, jossa huomioidaan yrittäjien taustat, valmiudet ja tavoitteet. Samalla heitä ohjataan myös julkisen sektorin yrityspalveluiden pariin.

Ali Giray istuu pizzeriassaan tyhjän pöydän ääressä.
Business Joensuun yritysvalmentaja Ali Giray tekee töitä sen eteen, että mahdollisimman moni maahanmuuttaja juurtuisi osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Arkistokuvassa Giray kotonaan huhtikuussa. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Annika Lius
Avaa Yle-sovelluksessa

Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien toiminta Joensuun seudulla helpottuu jatkossa. Business Joensuu tarjoaa uutta yritysvalmennusta, joka on suunnattu erityisesti maahanmuuttajille.

Uuteen palveluun liittyy henkilö- ja yrityskohtaista valmennusta, jossa huomioidaan yrittäjien taustat, valmiudet ja tavoitteet. Samalla heitä ohjataan myös julkisen sektorin yrityspalveluiden pariin.

Palvelu on suunnattu maahanmuuttajataustaisille yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille, yritystoimintaa jo harjoittaville ulkomaalaistaustaisille henkilöille sekä oleskeluluvan saaneille maahanmuuttajille.

– Meille tulee jatkuvasti – ja toivottavasti tulevaisuudessa enemmänkin – työn perässä ihmisiä Suomeen. Suomalainen kotoutuslaki ei kuitenkaan sellaisenaan tue ihmisten kotoutumista. He jäävät ilman tukia ja osaamista, miten Suomessa ollaan tai yritetään, sanoo yritysvalmentaja Ali Giray Business Joensuun tiedotteessa.

Giray on itsekin yrittäjä, joten hän tietää kokemuksesta, mistä puhuu. Hän on jo aikaisemmin tehnyt töitä sen eteen, että mahdollisimman moni maahanmuuttaja juurtuisi osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

– Toivon, että meillä on vuoden kuluttua sellainen toimintamalli, jolla osataan auttaa myös työn perässä tai yrittäjäksi Suomeen saapuneita maahanmuuttajia. Paikalliset sidosryhmät osaavat tehdä hyvää yhteistyötä edistääkseen heidän suomalaista yrittäjyysosaamistaan.

Business Joensuun mukaan seudulle tarvitaan uusia yrityksiä. Esimerkiksi työn tai korkeakouluopintojen takia tulleille osaajille pysyvän oleskelun kannustimena voi toimia oman yrityksen perustaminen.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme