Hyppää sisältöön

Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen – ravintoloissa järjestettäviin tapahtumiin sovelletaan ravintolatoiminnan rajoituksia

Kymenlaakso palasi eilen perustasolle, ja nyt kokoontumisrajoitukset on kumottu. Ravintoloissa järjestettävissä tapahtumissa on kuitenkin noudatettava edelleen ravintoloita koskevia rajoituksia.

kartta ja sijaintimerkki
Jasmina Kauta

Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta alkaen. Asiasta päätti Etelä-Suomen aluehallintovirasto tänään.

Rajoitukset voidaan purkaa Kymenlaakson hyvän koronatilanteen vuoksi. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi eilen kokouksessaan, että maakunta on palannut takaisin koronavirusepidemian perustasolle.

Aiemmin sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa osallistujilla piti olla mahdollisuus säilyttää kahden metrin turvavälit. Tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Nyt yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä ei enää huomisesta lähtien rajoiteta. Turvatoimet on edelleen silti huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c mukaisesti.

Asiakkailla ja tapahtumavierailla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikkojen on oltava mahdollisimman väljästi ja ohjeistusta terveysturvallisuudesta on edelleen tarjottava.

Ravintoloiden koronarajoituksista säädetään erikseen. Jos tapahtuma järjestetään ravintolassa, tapahtumaan sovelletaan voimassa olevia ravintoloiden rajoituksia.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle