Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Naista syytetään miehen murhasta Keravalla: löi nukkuvaa uhria useita kertoja teräaseella – myöntää vain yhden iskun

Syyttäjän mukaan nainen murhasi puolustuskyvyttömässä tilassa olleen miehen teräseen iskuilla eri puolille kehoa. Nainen kiistää syytteen murhasta.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus, Vantaan toimipiste.
Itä-uudenmaan käräjäoikeus alkoi käsitellä tapausta, jossa naista syytetään miehen murhasta. Nainen kiistää syytteet. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Katri Kirsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alkoi tänään käsitellä Keravalla viime elokuussa tapahtunutta erityisen julmaa ja raakaa henkirikosta. Syyttäjä vaatii naiselle elinkautista vankeusrangaistusta miehen murhasta.

Syyttäjän mukaan nainen murhasi nukkuvan tai päihteiden käytön vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa olleen miehen iskemällä häntä teräaseella 11 kertaa eri puolille kehoa.

Nainen oli myös kietonut ilmastointiteippiä miehen pään ympärille niin, että miehen hengitys oli estynyt tai ainakin vaikeutunut. Teko tapahtui miehen asunnossa, jossa nainen oleskeli ja käytti päihteitä.

Syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka, julma ja kokonaisuutena arvostellen törkeä. Syyttäjän mukaan nainen oli aiheuttanut miehelle tarpeetonta tuskaa ja pitkittänyt tämän kärsimystä.

Syytteen mukaan epäilty henkirikos oli tapahtunut 31. elokuuta, mutta uhrin ruumis löytyi asunnosta vasta 10. syyskuuta. Nainen vangittiin murhasta epäiltynä 17. syyskuuta.

Naista syytetään myös hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjän mukaan hän oli lyönyt ja jättänyt veitsen miehen reiteen pystyyn.

Nainen kiistää 11 teräaseen lyöntiä

Nainen kiistää syytteen murhasta.

Hän myöntää kirjallisessa vastauksessaan lyöneensä miestä teräaseella vain kerran. Nainen on mielestään syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn.

Naisen vastauksen mukaan mies oli ensin uhannut häntä tappamisella, jonka vuoksi nainen oli käyttänyt teräasetta.

Naisen mukaan mies ei ollut puolustuskyvyttömässä tilassa. Puolustus ei pidä tekoa myöskään erityisen raakana tai julmana eikä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.

Nainen kiistää myös hautarauhan rikkomisen. Hän kiistää lyöneensä veitsen kuolleen miehen reiteen pystyyn.

Lisää aiheesta:

2020 oli henkirikosten synkkä vuosi – henkirikosten määrä kasvoi erityisen rajusti viime keväänä

Henkirikokset rajussa kasvussa tänä keväänä, poliisi: "Ei ole kontrollia, minne veitsen isku päätyy" – katso kartalta 2000-luvun Suomen väkivaltaisimmat paikat

Suosittelemme