Hyppää sisältöön

Jyväskylään kaavaillaan automaattista nopeusvalvontaa, peltipoliisit tulevat ehkä jo alkusyksyllä

Valvonta sijoittuisi pääsääntöisesti sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikon tiistaina.

Uuden sukupolven ensimmäinen kameratolppa asennettiin nelostielle Sysmän Onkiniemeen lokakuussa.
Nykyiset peltipoliisimallit ovat perinteisiä linnunponttöjä sirompia. Kuvassa kameratolpan asentamista Sysmässä. Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle
Tuukka Lukinmaa

Jyväskylässä kaupungin kaduille saattavat syksyllä ilmaantua ensimmäiset peltipoliisit. Nopeusvalvonnan lisäksi kamerat valvoisivat liikennevaloristeyksissä myös liikennevalojen noudattamista.

Kaupunki ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat parhaillaan käynnistämässä yhteistyötä automaattiseen nopeusvalvonnan edellyttämän infran rakentamiseksi.

Valvonta sijoittuisi etenkin sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie. Valvontapisteiksi on valittu kohteita, joissa voidaan valvoa pääväyliltä kaupunkiin tulevaa ja kaupungista lähtevää liikennettä. Kohteet on valittu liikennemäärien, nopeusrajoituksen, onnettomuustilastojen ja poliisin kokemusten perusteella.

– Automaattisen valvonnan mahdollistaminen ja sen vaatiman infran toteuttaminen olisi liikenneturvallisuuden parantamisen näkökulmasta merkittävä panostus Jyväskylän kaupungilta, sanoo ylikonstaapeli Jarkko Lahtinen tiedotteessa.

– Samalla se vapauttaisi poliisin henkilöresursseja muihin tehtäviin.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikon tiistaina 15. kesäkuuta.

Suosittelemme sinulle