Hyppää sisältöön

Huuhkajien historiallisissa EM-otteluissa kokeillaan 4K-lähetyksiä Areenassa – näillä laitteilla katselu onnistuu

Yle parantaa Yle Areenan suoria lähetyksiä kohti urheilun superkesää. Suomen EM-kisaotteluissa kokeillaan 4K-laatua ja myös muiden suorien lähetysten laatua Areenassa parannetaan.

Lukas Hradecky torjuu Suomen maalilla.
Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Älytelevision Yle Areena -sovelluksella voi seurata Huuhkajien EM-otteluita ja turnauksen finaalia 4K-laadulla. Kyseessä on kokeilu, ja ultrateräväpiirto toimii kokeiluvaiheessa vain suomenkielisissä lähetyksissä.

Katsoja voi seurata suoraa Areena-lähetystä ultrateräväpiirtona Yle Areenan äly-tv-sovelluksesta. Ultrateräväpiirtoa kokeillaan Samsungin vuoden 2016 jälkeen ja LG:n vuoden 2017 hankituissa malleissa sekä Apple-tv:llä ja Android-tv:llä.

– Mahtavaa, että saamme 4K-kokeilun vihdoin tulille. Saamme tästä paljon oppia tulevaa varten. Olemme ensi kertaa liikkeellä, joten toivomme, että yleisö ymmärtää, että kyse on kokeilusta. Toiminta saattaa olla siis epävakaata eikä kata koko Suomen laitekantaa. Olemme silti iloisia, että kokeilu on mahdollinen, kertoo Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen.

Jalkapallon EM-kisojen kaikki ottelut ovat katsottavissa myös täyden teräväpiirron laadulla ja tarjolla on myös yksi vaihtoehtoinen kuvakulma, niin sanottu taktinen näkymä pelikentälle. Areenan kaiken kisatarjonnan näet täältä.

Selostusäänen valinta helpottuu

Lisäksi Yle Areenassa nähtävien suorien tv-lähetysten kuvanlaatua on parannettu. Muutos ei koske televisioiden perinteisiä, antenni- tai kaapeliverkon kautta toistettavia lähetyksiä, ainoastaan Yle Areenan kautta suorana katsottavia tv-kanavia. Jatkossa esimerkiksi tv-kanavien välittämiä suoria urheilulähetyksiä voi seurata Yle Areenassa nautinnollisemmin, koska nopea liike toistuu paremmin.

Ainoastaan Yle Areenassa lähetettävien suorien lähetysten seuraaminen helpottuu äly-tv:n katsojalle, kun palvelu osaa jatkossa valita lähetyksen selostuskielen älytelevision käyttöjärjestelmän kielen mukaan. Käyttäjän ei siis tarvitse valita erikseen suomen- tai ruotsinkielistä lähetystä, vaan Yle Areenan äly-tv-sovellus osaa valita yhteen ja samaan lähetykseen selostuskielen katsojalle valmiiksi. Tietokoneella ja Yle Areenan mobiilisovelluksessa käyttäjä voi edelleen itse valita haluamansa selostuskielen käyttöliittymän kielestä huolimatta.

Tarkempia tietoja ja ohjeita 4K-kokeilusta, kuvanlaadun paranemisesta sekä selostuskielistä voi lukea Yle Areenan blogista. Yle välittää kanavillaan suorana kaikki miesten jalkapallon EM-kisojen ottelut.

Lue myös

Tässä on Huuhkajien ohjelma EM-kisoissa – näin seuraat EM-jalkapalloa Ylen kanavilta

Suosittelemme sinulle