Hyppää sisältöön

Hurske ja Korte Tokion olympiajoukkueeseen – tässä nyt valitut yhdeksän urheilijaa

Suomen olympiajoukkueessa Tokioon on nyt 27 urheilijaa. Joukkue täydentyi perjantaina yhdeksällä urheilijalla.

Annimari Korte kuuluu Tokioon valittuihin suomalaisurheilijoihin. Kuva: Anssi Mäkinen / SUL-arkisto
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari

Suomen joukkue Tokion olympialaisiin on täydentynyt yhdeksällä urheilijalla. Yleisurheilijoista joukkueeseen nousivat kolmiloikan SE-nainen Senni Salminen, kävelijä Jarkko Kinnunen sekä pika-aiturit Elmo Lakka, Reetta Hurske ja Annimari Korte. Myös Lakka on tehnyt tänä kesänä jo Suomen ennätyksen.

Loukkaantumisestaan toipuva Nooralotta Neziri ei ole saavuttanut Tokion kisarajaa, mutta on vahvoilla olympiarankingissa. Selkävamma pitää Nezirin sivussa kilpailuista juhannukseen saakka.

– Yleisurheilijoita on valittu nyt jo kymmenen, joten uskon vahvasti, että Tokiossa nähdään selvästi suurempi yleisurheilujoukkue kuin Riossa 2016, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki arvioi.

Muista lajeista joukkueeseen valittiin ampumaurheilijat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen (skeet), sulkapalloilija Kalle Koljonen ja uimari Fanny Teijonsalo.

Perjantaina valituista valtaosa on viiden renkaan kisojen ensikertalaisia, niin myös uimari Teijonsalo. Hänen lajinsa on 50 metrin vapaauinti, jossa hän ui toukokuun lopussa Monacossa Suomen ennätyksen 24,77.

– Kausi on jo ollut tähänastisen uran paras, ja olen nostanut omaa tasoani paljon. On kivaa päästä nauttimaan kisaamisesta maailman kovimpia vastaan, välieräpaikkaan tähtäävä Teijonsalo kertoi tiedotteessa.

Suomen joukkueeseen on valittu nyt 27 urheilijaa.

– Kokonaisuutena tavoittelemme noin 50 urheilijan olympiajoukkuetta Tokioon. Keskitymme nyt rakentamaan urheilijoillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kisakunnon viimeistelemiseen, Lehtimäki sanoi.

Jarkko Kinnunen haikeissa tunnelmissa

Jarkko Kinnuselle, 37, olympialaiset ovat jo neljännet. Olympiapaikka varmistui rankingin perusteella, sillä Kinnunen käveli maaliskuussa Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kilpailun aikaan 4.01.49. Näillä näkymin 50 kilometriä kävellään viimeistä kertaa olympialaisissa, sillä miesten kuninkuusmatkaa ollaan lyhentämässä.

– Kyllä siihen liittyy paljon haikeita tunteita, että oma hieno laji katoaa kisaohjelmasta Tokion jälkeen. Mutta toki fokus on kisaa kohti mentäessä tiukasti omassa suorituksessa ja positiivisissa tunteissa, Kinnunen kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Hän on kilpaillut Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016.

– Suomen edustaminen neljä kertaa olympialaisissa on enemmän kuin osasin jalasjärveläisenä pikkupoikana edes unelmoida. Että on saanut vetää siniristipaidassa täysillä ja omilla äärirajoilla, se on sanoinkuvaamattoman hienoa, Kinnunen ihasteli.

Tokion olympialaisten maantielajit, maratonit ja kävelyt, kisataan pohjoisempana Sapporossa viileämmän sään toivossa.

Lue myös:

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

EM-mitalisti Koljoselle sulkapallon olympiapaikka

Magnus Kirt ei osallistu Tokion olympialaisiin: "Vaihtoehtoja ei ole"

Suosittelemme sinulle