Hyppää sisältöön

Kohusähköyhtiö Fi-Nergyn ja 365 Hankinnan asiakkaita kehotetaan vaihtamaan sähkönmyyjä pikaisesti – sähkönjakelu loppumassa lähiaikoina

Energiavirasto kehottaa kahden eri sähköyhtiön, Fi-Nergyn ja 365 Hankinta -yhtiön asiakkaita vaihtamaan pikaisesti sähkönmyyjäänsä. Kyseisiltä yhtiöiltä puuttuvat tasevastaavat.

Kuva: Sannimari Lehtilä / Yle
Johanna Lehtola

Energiavirasto hoputtaa kahden sähköyhtiön, Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita vaihtamaan sähkönmyyjäänsä.

Energiaviraston mukaan kumpikaan sähköyhtiöistä eivät voi jatkaa sähkötoimituksia asiakkailleen, koska yhtiöiltä puuttuu tasevastaava. Sähkömarkkinalainsäädäntö edellyttää sähkönmyyjällä olevan tasevastaava.

Energiavirasto kehottaa asiakkaita tekemään pikaisesti uuden sopimuksen jonkun uuden sähkönmyyjän kanssa.

Sähkönjakelua ei kuitenkaan katkaista Fi-Nergy Voiman tai 365 Hankinta -yhtiön asiakkailta välittömästi, vaan vasta tietyn ajan jälkeen.

– Verkkoyhtiöt lähettävät asiakkailleen ilmoituksen sähkönjakelun katkeamisesta ja huolehtivat sähköntoimituksen jatkumisesta kuluttaja-asiakkaille vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä, Energiavirasto kertoo tiedotteessaan.

Energiavirasto muistuttaa, että sähkönjakelun jatkuminen edellyttää kuitenkin, että asiakkaat itse tekevät sopimuksen uuden sähkönmyyjän kanssa. Mieluiten viipymättä. Energiavirasto on koonnut ohjeita yhtiöiden asiakkaille sivuilleen (siirryt toiseen palveluun).

Fi-Nergy on ollut otsikoissa alkuvuodesta asti, kun kävi ilmi, että yhtiö ei maksa asiakkailleen takaisin ennakkomaksujen tasauksia. Markkina-oikeus on asettanut myös yhtiölle uhkasakon.

Lue lisää:

Sähköyhtiö Fi-Nergyn ahdinko syvenee – markkinaoikeus määräsi 700 000 euron uhkasakot, veropetosepäily vaikeuttaa asiakkaiden rahojen saamista

Kuluttaja-asiamies avustamaan sähköyhtiö Fi-Nergyn asiakkaita palauttamattomien ennakkomaksujen perinnässä

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkannetta valitusryöpyn kohteena olevasta sähköyhtiö Fi-Nergystä: "Antaa hälyttävän signaalin, että lakia rikotaan tietoisesti"

Näin toimii sähköyhtiö, jonka toiminnasta valitettiin viime vuonna liki 1 000 kertaa – rahojaan ilman jäänyt asiakas: "Viranomaiset ovat aivan kädet pystyssä"

Suosittelemme sinulle