Hyppää sisältöön

Copa America alkaa sunnuntaina vastustuksesta huolimatta – Koronavirustilanne Brasiliassa on edelleen huolestuttava

Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America potkaistaan käyntiin Brasilian ja Venezuelan välisellä ottelulla. Järjestäjämaa Brasiliassa koronavirukseen on kuollut lähes 480 000 ihmistä.

Neymar är en fotbollsstjärna i Brasilien.
Coutinho, Neymar ja Gabriel Jesus tuulettamassa Brasilian maalia.
Riku Porvari

Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa America järjestetään vastustuksesta huolimatta. Brasilian korkein oikeus kumosi torstaina 11. kesäkuuta kolme kisojen järjestämistä vastustavaa vetoomusta.

Brasiliassa on koronaviruspandemian aikana kuollut lähes 480 000 ihmistä. Kansalaiset ovat syyttäneet presidentti Jair Bolsanaron vähättelevää ja kaoottista koronapolitiikkaa maan katastrofaalisesta koronatilanteesta. Maassa myös pelätään uutta aaltoa, kertoo muun muassa espanjalainen urheilulehti Marca (siirryt toiseen palveluun).

Copa America piti järjestää jo viime vuonna, mutta se siirrettiin tälle kesälle koronaviruspandemian takia.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol oli aikaisemmin ilmoittanut, ettei turnausta pelata Argentiinassa maan pahan koronavirustilanteen takia. Ennen tätä se otti järjestämisvastuun pois Kolumbialta maassa vallitsevien levottomuuksien takia.

Pelien on määrä alkaa sunnuntaina 13. kesäkuuta, kun järjestäjämaa Brasilia ja Venezuela kohtaavat toisensa Suomen aikaan puolelta yöltä.

Joukkueet joutuvat viettämään turnauksen omassa kuplassaan, kuten jalkapallon EM-kisojenkin joukkueet. Yleisöä ei kuitenkaan pääse paikalle, kuten Euroopan stadioneilla.

Monet maat ovat harkinneet jättävänsä turnauksen välistä, mutta lopulta pelaajat ovat sitoutuneet edustamaan maatansa.

Ainakin kolme isoa sponsoria on jättäynyt pois Copa American tukijoista sen jälkeen, kun kisojen järjestämisestä Brasiliassa päätettiin.

Koronan riuduttama Brasilia yllättäen Copa American isännäksi

Copa America painii ison ongelman kanssa: turnauksen pitäisi alkaa parin viikon päästä, mutta järjestäjämaa puuttuu

Neymar haluaisi pelata olympialaisissa ja Copa Americassa

Suosittelemme sinulle