Hyppää sisältöön

Kauppatorilla juhlittiin Huuhkajien voittoa railakkaasti – tästä jutusta löydät historiallisen EM-futispäivän kaikki käänteet

Huuhkajat voitti EM-kisojen avausottelunsa Joel Pohjanpalon maalilla. Siitä otettiin kaikki irti Helsingissä. Pelaajien mielessä oli enemmän dramaattinen Tanskan tähden Christian Eriksenin lyyhistyminen.

Tekijät

Lauantaina kolme ottelua

  • Suomi voitti Tanskan 1-0 kisojen avausottelussaan. Joel Pohjanpalo teki Huuhkajien historian ensimmäisen EM-kisamaalin. Lukas Hradecky torjui Tanskan rangaistuspotkun.
  • Lue Joel Pohjanpalon tarina hurjista vastoinkäymisistä Suomen sankariksi täältä.
  • Ottelu jouduttiin keskeyttämään tanskalaispelaaja Christian Eriksenin tuuperruttua kentälle ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Eriksen kuljetettiin sairaalaan ja Uefan mukaan hänen tilansa on vakaa. Molemmat joukkueet halusivat palata kentälle.
  • Suomen lohkon toisessa ottelussa Belgia voitti Venäjän maalein 3-0.
  • Päivän ensimmäinen ottelu Wales–Sveitsi päättyi 1-1-tulokseen.
Tiina Karppi

Helsingin kauppatorille on kerääntynyt sankoin joukoin jalkapallofaneja juhlistamaan Suomen voittoa.

Video näyttää juhlintaa kauppatorilla.
Matias Strozyk

Lauantaipäivän seuranta on hyvä päättää Markku Kanervan sanoihin historiallisen voiton jälkeen. Kiitos seurasta!

Matias Strozyk

Sunnuntaina taas kolmen ottelun päivä

Sunnuntain herkkupala on Englannin ja Kroatian välinen ottelu. Illemmalla Hollanti palaa arvokisanäyttämölle pienen tauon jälkeen.

  • Englanti - Kroatia klo 16.00
  • Itävalta - Pohjois-Makedonia klo 19.00
  • Hollanti - Ukraina klo 22.00

Lähetys TV2:ssa käynnistyy kello 15.30.

Matias Strozyk

A- ja B-lohkojen joukkueet käynnistäneet urakkansa

B-lohkon ensimmäisen pelipäivän voittajat olivat siis Suomi ja Belgia. Belgia kaatoi Venäjän sen verran runsasmaalisesti, että se on lohkon ykköspaikalla.

Italia johtaa A-lohkoa kaadettuaan eilen Turkin. Wales ja Sveitsi tasasivat pisteet, joten ne ovat toisena ja kolmantena.

Muissa lohkoissa pelit eivät ole vielä päässeet käyntiin.

Matias Strozyk

Kanerva: "Joukkue näytti luonnettaan"

– Onnittelin vain pelaajia. Tapana on antaa tarkemmat palautteet huomenna, kun peli on analysoitu. Kaverit ovat fiiliksissä voitosta, mutta pelin aikana tapahtui dramaattisia asioita ja ne ovat varmaan meistä jokaisella mielessä, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoo.

– Joukkuetta on kantanut valtava henki ja yhtenäisyys. Tanska loi painetta, mikä oli odotettavaa. Huikea taistelu. Joukkue näytti luonnettaan ja vahvaa uskoa siihen, että voimme menestyä. Tulos oli kovan työn takana ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kanerva sanoo, että Suomi päätti keskeytyksen aikana kunnioittaa Tanskan tahtoa, mikä se sitten olisikaan.

– Toivottavasti tällaista ei tule koskaan tapahtumaan. Hienoa kuitenkin kuulla, että Eriksen oli puhunut joukkuetovereidensa kanssa.

Matias Strozyk
Matias Strozyk

Ottelu päättyy Belgian 3-0-voittoon. Venäläisyleisöstä kuuluu vähän vihellyksiä kotijoukkueen vaisun suorituksen jälkeen.

Matias Strozyk

Lukaku ratkaisee lopullisesti iskemällä 3-0-maalin.

Matias Strozyk

Venäjä saa vapaapotkun, mutta keskitykset tavoittavat vain Belgian pelaajia. Seuraus on Venäjän neljäs kulmapotku, senkin Belgia purkaa.

Suosittelemme sinulle