Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Martti Puumalainen taisteli 7:nneksi judon MM-kilpailuissa

Judon suomalaishuippu Martti Puumalainen on sijoittunut Budapestin MM-kilpailuissa komeasti seitsemänneksi.

Martti Puumalainen venyi MM-kisoissa 7:nneksi
Martti Puumalainen venyi MM-kisoissa 7:nneksi Kuva: Martti Puumalaisen Twitter-tili
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Martti Puumalaisella oli vahva judopäivä MM-kilpailuissa lauantaina Unkarissa.

Miesten yli satakiloisten sarjassa otteleva Puumalainen pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle. "Marde" aloitti arvokisat mainiosti ja raivasi tieltään ensin Pakistanin Ali Hamidin ja sen jälkeen 3. kierroksella MM-hopeamies, Brasilian David Mouran.

Molemmat voittonsa suomalaisjässikkä kaivoi ipponilla ennen täyttä aikaa.

Poolifinaalissa helsinkiläistä Meidokan-seuraa edustava Puumalainen taipui neljä sekuntia vaille täyden ajan ottelussa Japanin kivikovalle Kokoro Kageuralle, joka voitti tänä vuonna mm. Grand Slam-kilpailun Tashkentissa. Kageura, joka katkaisi yli vuosi sitten judolegenda Teddy Rinerin kymmenen vuoden voittoputken, otteli lopulta sarjan maailmanmestariksi.

Keräilyottelussa Ukrainan kokenut, muutaman vuoden takainen MM-pronssimies, maailmanlistan 12:ntena oleva Yakiv Khammo oli vielä tällä kertaa liikaa. Puumalaisen upea judopäivä Budapestissa palkittiin MM-kisojen pistesijalla eli 7. tilalla, joka on suomalaisjudokalle kova saavutus.

– Tietenkään ei voi olla ihan tyytyväinen tulokseen siksi, että olisi ollut ihan mitalikin otettavissa. Pystyin ottamaan matseissa sellaista judoa kuin halusin ja olen tyytyväinen omaan tekemiseen. Nyt näen, että MM-mitali ja jopa maailmanmestaruus on mahdollista, Puumalainen kommentoi liiton tiedtteessa.

Martti Puumalainen
Martti Puumalainen / arkistokuvaa Kuva: Rui Telmo Romão/EJU

Maaliskuussa Puumalainen urakoi itselleen myös 7. sijan MM-kisojen jälkeen seuraavaksi korkeimmalta Grand Slam -tasolla Uzbekistanin pääkaupunki Tashkentissa. Puumalainen on alle 23-vuotiaiden EM-pronssimies vuodelta 2019.

Suomalainen judo on keskitetty nykyään Helsinkiin, ja myös päävalmentajaksi palkatun, slovenialaisen Rok Draksicin peräänantamaton arkityö on tuonut uusia tuulia ja tuloksia Puumalaiselle.

Lue myös

Suomen ykkösjudoka kellisti Grand Slamissa 175-kiloisen olympiamitalistin – Rok Draksic loihtinut lyhyessä ajassa lajiin mukavan suomalaispöhinän

Oskari Mäkisen otteluvoitto jäi suomalaisten ainoaksi EM-judon toisena päivänä

Luukas Saha lähellä mitalia judon alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa

Kommentti: Olympialajin suomalainen 44 vuoden edustusputki katkeamassa ­– tuleva tähtisikermä voi silti muuttaa pahaenteisen kierteen

Suosittelemme