Hyppää sisältöön

Krejcikovan tuhkimotarina sai tenniskruunun Pariisissa

Barbora Krejcikovan satumainen vire tenniksen Ranskan avointen massakentillä jatkui lauantaina, kun tshekkipelaaja juhli naisten kaksinpelin mestaruutta.

Barbora Krejcikova ja Ranskan avointen voittopysti Kuva: 2021 Getty Images

Sijoittamattomana turnaukseen lähtenyt Barbora Krejcikova piti päänsä kylmänä myös finaalissa, jossa Krejcikova kukisti Venäjän Anastasia Pavljutshenkovan kolmessa erässä 6–1, 2–6, 6–4.

Kaksinpelin grand slam -titteli on nelinpelissä menestystä niittäneelle Krejcikovalle uran ensimmäinen. Aiemmin 25-vuotias tshekki on juhlinut grand slam -turnauksissa kahta nelinpelin ja kolmea sekanelinpelin mestaruutta.

Tshekkipelaajan turnaus ei ole suinkaan ohi, sillä hän pelaa sunnuntaina nelinpelin mestaruudesta yhdessä maannaisensa Katerina Siniakovan kanssa.

Ennen turnausta Krejcikova oli edennyt parhaimmillaan grand slam -turnausten kaksinpelissä neljännelle kierrokselle, viime syksynä Ranskan avoimissa. Wimbledonissa ja US Openissa hän ei ole koskaan edennyt turnauksen pääsarjaan saakka.

Pariisin keskuskentän lehtereillä Krejcikovan uran huippuhetkeä oli seuraamassa muun muassa tshekkilegenda Martina Navratilova.

Pavljutshenkovalle tappio oli katkera. Heinäkuun alussa 30 vuotta täyttävä venäläinen on pelannut jo yli 50 grand slam -turnauksessa ja eteni nyt ensimmäistä kertaa puolivälieriä pidemmälle.

Suosittelemme sinulle