Hyppää sisältöön

Moskovan koronatilanne äityi niin pahaksi, että pormestari komensi työntekijät ylimääräisten vapaapäivien viettoon

Tartunnat lisääntyvät nopeasti koko Venäjällä, mutta erityisen nopeasti Moskovassa. Moskovassa raportoitiin vuorokaudessa yli 6 700 uutta tartuntaa, mikä on viime vuoden tartuntahuipun tasolla.

Ihmisiä katsomossa.
Venäjän kansallispäivän kunniaksi järjestetty konsertti keräsi lauantaina Moskovan keskustaan sankan katsojajoukon. Kuva: Mihail Metzel / AOP
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti lauantaina, että pahentuneen koronatilanteen takia työntekijät ovat kotona ensi viikolla.

Välttämätöntä työtä tekeviä lukuun ottamatta pääkaupungin työntekijöiden palkallinen työskentelemättömyys kestää ensi tiistaista lauantaihin saakka.

– Viime viikon aikana koronaviruksen leviäminen on jyrkästi lisääntynyt, Sobjanin sanoi nettisivullaan.

Tartunnat lisääntyvät nopeasti koko Venäjällä, mutta erityisen nopeasti Moskovassa. Toimista ilmoitettiin sen jälkeen, kun Moskovassa oli raportoitu vuorokaudessa yli 6 700 uutta tartuntaa. Se on korkein luku joulukuun tartuntahuipun jälkeen.

Sobjaninin mukaan tuhansia sairaalapaikkoja on otettu koronapotilaiden käyttöön.

– Tartuntojen kasvun pysäyttämiseksi ja ihmishenkien pelastamiseksi olen allekirjoittanut tänään määräyksen, jolla tarjotaan 15.–19. kesäkuuta mahdollisuus olla tekemättä työtä, pormestari sanoi.

Lisäksi Sobjanin ilmoitti muun muassa leikkipuistojen ja urheilukenttien sulkemisesta. Ravintoloilta ja baareilta kielletään asiakkaiden palvelu iltayhdentoista ja aamukuuden välillä.

Lue myös:

Päivittyvä koronaseuranta

Pietarin koronatilanne pahenee – kuinka iso riski on lähteä jalkapallon EM-kisamatkalle?

NYT: Venäjällä todellisuudessa korkeampi koronakuolemien määrä kuin maa on ilmoittanut

Venäjänkielinen BBC: Putinia suojeltu koronavirukselta kymmenillä miljoonilla euroilla julkisista varoista

Suosittelemme sinulle