Hyppää sisältöön

Katuva Tanskan päävalmentaja kritisoi Uefan toimintaa Eriksenin sairauskohtauksen jälkeen: "Minusta oli väärin antaa kaksi vaihtoehtoa"

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoo, että jälkeenpäin ajatellen Tanskan ei olisi pitänyt palata pelaamaan Suomi-ottelua loppun.

Tekijät
  • Christian Eriksenin tila on kohentunut ja hän on pystynyt syömään
  • Tanskan jalkapalloliitto piti lehdistötilaisuuden lauantain ottelun tapahtumista. Päävalmentaja Kasper Hjulmand katuu Suomi-ottelun loppuun pelaamista lauantaina.
  • Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti epäilyt Eriksenin sydämenpysähdyksestä.
Riku Porvari

Tiedotustilaisuus on päättynyt

Tanskan jalkapalloliiton tiedotustilaisuus päättyi noin kello 16.50.

– Olemme punaisia, olemme valkoisia. Seisomme yhdessä, vierekkäin, Tanskan jalkapalloliitto kirjoitti Twitterissä tiedotustilaisuuden lopussa.

Riku Porvari

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand: "Ihmiset kuuntelivat toisiaan"

Lehdistötilaisuudessa kysyttiin, mitä joukkue teki palattuaan Helsingørin hotelille?

– Istuimme alas ja söimme. Sen jälkeen meillä oli avoin keskustelu, jossa ihmiset kuuntelivat toisiaan. Yhdistimme eilisen tapahtumat muihin kokemiimme asioihin, Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi.

– Sitten kriisipsykologit saapuivat ja aloitimme keskustelun, jossa puhuimme siitä, miten voimme käsitellä asiaa. Sitten jotkut menivät nukkumaan, toiset jäivät juttelemaan tapauksesta.

Riku Porvari

Tanskan palloliiton jalkapallojohtaja: "Christian Eriksen on kunnossa, emmekä ole vielä pudonneet"

Tanskan palloliiton jalkapallojohtaja Peter Møller totesi, että kukaan joukkueen porukasta ei ole pirteänä, mutta Tanska on edelleen itsevarma.

– Nyt meidän (tanskalaisten) pitää yhdessä kannustaa pelaajiamme, tulla takaisin ja tehdä kaikkemme voittaaksemme Belgia.

Christian (Eriksen) on kunnossa, emmekä ole vielä pudonneet EM-turnauksesta, Møller sanoi.

Korjaus 17:20: Peter Møller on Tanskan jalkapalloliiton jalkapallojohtaja, ei puheenjohtaja.

Riku Porvari

Tanskan Schmeichel ja Kjær eivät ole vierailleet sairaalassa

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, ovatko Tanskan joukkueen kapteeni Simon Kjær ja maalivahti Kasper Schmeichel vierailleet sairaalassa Christian Eriksenin luona?

– Eivät ole. Simon tuli (kentällä) heti Christianin tueksi. Hän yhdessä Schmeichelin kanssa meni keskustelemaan (Eriksenin puolison) Sabrinan (Kvist) kanssa. Simon kommunikoi ja johti joukkueen pukuhuoneeseen ja takaisin kentälle, päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi.

Hän oli ylpeä joukkueensa hienoista johtajista ja pelaajilta.

– Monet toimivat tilanteessa ansioikkaasti, mutta Simon oli mahtava roolimalli.

Riku Porvari

Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen: "Eriksenillä oli sydämenpysähdys"

Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen vahvistaa epäilyt Christian Eriksenin sydämenpysähdyksestä.

– Hän oli tajuttomana. Hänellä oli sydämenpysähdys. Kuinka lähellä kävimme kuolemaa? En osaa sano. Siihen, miksi näin tapahtui, en osaa vastata.

Boesen vahvistaa myös, että Eriksen elvytettiin yhdellä defibrilaattorin iskulla.

Päivitetty kello 16.55. Korjattu, että Eriksenillä on sydämenpysähdys, ei sydäninfarkti.

Roope Visuri

Tanskan päävalmentaja kritisoi Uefan toimintaa

– Tiedän, että tilanne on vaikea. Jälkeenpäin ajatellen minusta oli väärin antaa pelaajille kaksi vaihtoehtoa. Pelaajat olivat shokissa. He eivät vielä tienneet, olivatko menetttäneet parhaan kaverinsa. Sitten heidän piti päättää kahden vaihtoehdon väliltä, palatako kentälle nyt vai pelataanko loppuun seuraavana päivänä, Kasper Hjulmand kritisoi.

– Meidän ei olisi pitänyt pelata. Meidän olisi pitänyt mennä bussilla kotiin ja katsoa, mitä seuraavina päivinä olisi tapahtunut. Oli kova tilanne, että pelaajat joutuivat tekemään ratkaisun. Oli väärin, että pelaajat joutuivat tähän tilanteeseen.

Roope Visuri

Tanskan päävalmentaja katuu pelaamista

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoo, että Tanskan joukkueen ei olisi välttämättä pitänyt palata lauantaina kentälle pelaamaan Suomea vastaan Eriksenin lyyhistymisen jälkeen.

Hänellä on huono omatunto siitä, että Tanska palasi kentälle. Toisaalta toinen vaihtoehto olisi ollut, että ottelu olisi pelattu tänään kello 12 loppuun.

– Tämä oli silti paras vaihtoehto näistä kahdesta, Hjulmand sanoi.

Riku Porvari

"Se oli tyypillistä Christiania huolehtia muista"

Niin Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kuin jalkapalloliiton jalkapallojohtaja Peter Møller sanoivat, että Christian Eriksen oli huolissaan joukkuekavereidensa hyvinvoinnista.

– Se oli tyypillistä Christiania huolehtia muista. Hän ei muistanut tilanteesta paljoakaan, joten hän vain kysyi, miten joukkue voi, Hjulmand sanoi.

Riku Porvari

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand: "Oli todella helpottavaa nähdä Eriksenin hymyilevän tänään"

Seuraavaksi vuorossa oli Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand.

– Oli todella helpottavaa nähdä Eriksenin hymyilevän tänään.

Hjulmand myös totesi, että joukkueen ei olisi pitänyt palata kentälle lauantai-iltana.

– Minulla on huono omatunto siitä, että palasimme kentälle. Mutta ottelu oli pelattava. Kukaan meistä ei olisi pystynyt nousemaan bussiin, käydä nukkumaan ja palaamaan sunnuntaina pelaamaan ottelua loppuun.

Suosittelemme sinulle