Hyppää sisältöön

Susijengi taipui taas Tshekille – Jantunen ja Tahvanainen vahvoina

Tshekki ei antanut Suomen miesten koripallomaajoukkueelle mahdollisuutta revanssiin sunnuntaina, vaan takoi 93–85 (56–36) -voiton Prahassa.

Mikael Jantunen. Arkistokuva Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Kotijoukkue Tshekki aloitti ottelun kuudella lähes perättäisellä kolmosella, piti nuoren Susijengin avainpelaajat tiukassa vartioinnissaan ja hyödynsi vieraiden mustat hetket taidolla ja rutiinilla matkallaan 93–85 (56–36) -voittoon.

Käytännössä Tshekin ja Susijengin sunnuntain ottelun ratkaisu nähtiin vierasjoukkueen mustilla hetkillä ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson lopussa.

Kamppailun toisella puoliskolla Tshekki rankaisi edelleen kaaren takaa hyvin tarkkuuksin, mutta Susijengi sai palloskriinipuolustuksensa muutoksen kautta onnistumisia myös hyökkäyspäähän, kun Mikael Jantusen, Remu Raitasen ja Lassi Nikkarisen säestämänä Suomi alkoi kuroa hiljalleen piste-eroa umpeen.

Päätösneljänneksen lopulla kotikatsomo joutui vielä pidättelemään henkeä, kun Ville Tahvanainen syttyi liekkeihin. Tahvanainen kuittasi Susijengin viimeisestä 14 pisteestä 12 ja toi kuroi piste-eron 18:sta kahdeksaan. Kello oli kuitenkin lopussa Tshekin puolella.

Puolustuspäässä helppoja rotaatiovirheitä

Susijengin apuvalmentajaa Hanno Möttölää jäivät harmittamaan puolustuspään merkkausvirheet.

– Jos eilen aloitettiin ottelu hyvin, tänään huolimaton puolustuksemme yhdistyi vastustajien hyvien heittäjien loistavaan heittopäivään. Tshekin heittopäivä jatkui pitkälle kolmannelle jaksolle asti ja silloin olimme aikamoisessa pesukoneessa, Möttölä selvitti.

Ensimmäisinä vuosinaan Susijengissä puolustuspään rouhijana tunnettu Mikael Jantunen (22/9/3 syöttöä) tuplasi miesten maajoukkueen piste-ennätyksensä ja haki toisella puoliskolla ahkerasti ajopaikkoja tshekkiläispuolustuksen siimekseen. Päätösjakso oli puolestaan pisteidentekotaidostaan tunnetun Ville Tahvanaisen (18/2) riemujuhlaa.

Susijengi käynnisti siis kesänsä kahdella tappiolla Tshekkiä vastaan.

– Molemmissa otteluissa saimme vähintään hyviä, ellei erinomaisia korintekopaikkoja aina, kun maltoimme pysyä liikkeessä. Puolustuspäässä teimme liian monta helppoa rotaatiovirhettä, joita ei olympiapaikasta karsivaa joukkuetta vastaan voi tehdä, Möttölä linjasi.

Susijengi jatkaa kesäänsä seuraavat kaksi viikkoa Helsingissä valmistautumalla Japanin maaottelumatkaan.

Suosittelemme sinulle