Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen Suomea vastaan – koronavirushuhuille tyrmäys Tanskan jalkapalloliitosta ja Milanon Interistä

Christian Eriksen sai Tanskan maajoukkuelääkärin Morten Boesenin mukaan Suomea vastaan sydänpysähdyksen. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand katuu, että joukkue palasi Eriksenin lyyhistymisen jälkeen pelaamaan Suomi-ottelun loppuun.

Christian Eriksen 12.6.2021, Suomi vs Tanska
Christian Eriksenin tilanne on huolestuttanut ympäri maailmaa.
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen sai lauantaina Suomea vastaan jalkapallon EM-kisoissa sydänpysähdyksen. Tanskan jalkapallomaajoukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti sunnuntain tiedotustilaisuudessa epäilyt sydänpysähdyksestä. Boesenin mukaan Eriksenin tila on sunnuntaina edelleen vakaa.

– Hän oli tajuttomana. Hänellä oli sydänpysähdys. Kuinka lähellä kävimme kuolemaa? En osaa sanoa siitä. Siihen, miksi näin tapahtui, en osaa vastata, Boesen sanoi ja viittasi siihen, että ei ole kardiologi.

Lauantain tapahtumien jälkeen alkoi uutistoimisto Reutersin mukaan spekulaatio, oliko Eriksen saanut koronavirustartunnan ennen lyyhistymistään kentälle. Tanskan lehdistötilaisuudessa tyrmättiin väitteet koronaviruksesta ja viitattiin Eriksenin seurajoukkueen Milanon Interin kertomaan. Interin seurajohtaja Giuseppe Marotta kertoi Rai Sportille, että Eriksenillä ei ole ollut koronavirusta, eikä häntä ole myöskään rokotettu.

Interin lääkärin Piero Volpin mukaan Eriksen käy tulevina päivinä tarkoissa tutkimuksissa. Volpin mukaan tervyesongelmista ei ollut aiemmin mitään vihjettä.

– Ei Interissä, eikä edellisessä seurassa Tottenhamissa. Italiassa testit ovat hyvin tarkkoja, Volpi sanoi Gazzetta dello Sportille.

Tanskan päävalmentaja kritisoi Uefan toimintaa

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi puolestaan, että Tanskan joukkueen ei olisi välttämättä pitänyt palata lauantaina kentälle pelaamaan Suomea vastaan Eriksenin lyyhistymisen jälkeen.

Hjulmandilla on huono omatunto siitä, että Tanska palasi kentälle. Toisaalta toinen vaihtoehto olisi ollut, että ottelu olisi pelattu sunnuntaina kello 12 alkaen loppuun.

– Tiedän, että tilanne on vaikea. Jälkeenpäin ajatellen minusta oli väärin antaa pelaajille kaksi vaihtoehtoa. Pelaajat olivat shokissa. He eivät vielä tienneet, olivatko menettäneet parhaan kaverinsa. Sitten heidän piti päättää kahden vaihtoehdon väliltä, palatako kentälle nyt vai pelataanko loppuun seuraavana päivänä, Hjulmand kritisoi.

– Meidän ei olisi pitänyt pelata. Meidän olisi pitänyt mennä bussilla kotiin ja katsoa, mitä seuraavina päivinä olisi tapahtunut. Oli kova tilanne, että pelaajat joutuivat tekemään ratkaisun. Oli väärin, että pelaajat joutuivat tähän tilanteeseen.

Hjulmand toisti kuitenkin useaan otteeseen, että tilanne oli vaikea.

– Tämä oli silti paras vaihtoehto näistä kahdesta, Hjulmand sanoi.

– Kukaan meistä ei olisi pystynyt nousemaan bussiin, käydä nukkumaan ja palaamaan sunnuntaina pelaamaan ottelua loppuun.

Lue lisää:

Tanska järkyttyi jalkapallosankarinsa sairauskohtauksesta – aktiivifani: "Luulen, että Tanskan EM-turnaus on nyt taputeltu"

Katuva Tanskan päävalmentaja kritisoi Uefan toimintaa Eriksenin sairauskohtauksen jälkeen: "Minusta oli väärin antaa kaksi vaihtoehtoa"

Tanska järkyttyi jalkapallosankarinsa sairauskohtauksesta – aktiivifani: "Luulen, että Tanskan EM-turnaus on nyt taputeltu"

Tanskan maajoukkueen lääkäri kertoo epätoivon hetkistä Parkenilla: "Saimme Christianin takaisin"

Kommentti: Huuhkajat teki sensaatiomaisen uroteon dramaattisessa EM-avauksessa – tunteikkaan illan todelliset sankarit olivat silti jossain muualla

Suomen kannattajat tekivät upean eleen lyyhistyneen Tanskan tähden suojaksi – järkyttävä hetki yhdisti Suomen ja Tanskan kannattajat

Kommentti: Kapteeni osoitti suuruutensa tragedian keskellä – Simon Kjaer juoksi tuupertuneen Christian Eriksenin luo ja kantoi vastuunsa paremmin kuin kukaan

Huuhkajien historian ensimmäinen EM-ottelu sai dramaattisen käänteen: Lyyhistyneen tanskalaispelaajan tila on vakaa – kertaa tästä tapahtumat

Suosittelemme