Hyppää sisältöön

Englanti voitti ensimmäistä kertaa arvokisoissa avausottelunsa – Raheem Sterling viimeisteli voittomaalin Kroatian verkkoon

Kroatia ei ollut koskaan hävinnyt jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuiden avausotteluaan.

Englannin 1–0-voittomaali
Englannin 1–0-voittomaali

Englanti voitti Kroatian maalein 1–0 jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuissa sunnuntaina 13. kesäkuuta. Englannin voittomaalin viimeisteli Raheem Sterling.

Englanti ei ollut koskaan voittanut lopputurnauksen ensimmäistä otteluaan. Kroatia taasen ei ollut koskaan hävinnyt EM-turnauksen avaustaan.

Ottelun alussa Englanti oli selvästi niskan päällä, kun esimerkiksi Phil Foden laukoi tolppaan. Ensimmäisen puoliajan edetessä Kroatia pääsi mukaan peliin.

– Kroatia prässää hyvin ja tekee Englannin avaamisen vaikeaksi. Englanti pelaa sen myötä paljon pitkiä palloja, eikä Harry Kane ole pystynyt saamaan niitä kaikkia alas, asiantuntija Maiju Ruotsalainen summasi studiossa ottelun tauolla.

Englannin huippulupaus Phil Foden pääsi laukomaan oikealta puolelta, mutta lupaava yritys kolahti takatolppaan.

Peliä oli takana hieman alle tunti, kun Lontoon Wembleyn kotiyleisö sai vihdoin tuulettaa. Englannin hyökkäys alkoi Kyle Walkerin pitkästä avauksesta, minkä jälkeen Kalvin Phillipsin tarkka syöttö saavutti Sterlingin Kroatian toppareiden välissä.

Manchester Cityn pelaaja laukoi ensimmäisellä kosketuksella ja pallo meni Dominik Livakovic hanskan kautta maaliin.

Englannin Jude Bellinghamista tuli EM-kisahistorian nuorin pelaaja, kun hänet vaihdettiin kentälle Kanen tilalle. Bellingham on 17 vuoden ja 349 päivän ikäinen. Aiempi ennätysmies oli hollannin Jetro Willems, joka pelasi vuoden 2012 kisoissa 18 vuoden ja 71 päivän iässä.

EM-lopputurnauksen kolmantena kisapäivänä käynnistyvät C- ja D-lohkot. Kello 19.00 alkaa Itävallan ja Pohjois-Makedonian välinen ottelu. Päivän päättää kello 22.00 alkava Hollanti–Ukraina.

Lue myös:

Hollanti ja Ukraina upeassa maalijuhlassa, Englanti ja Pohjois-Makedonia tekivät historiaa – näin eteni turnauksen sunnuntaipäivä

Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen Suomea vastaan – koronavirushuhuille tyrmäys Tanskan jalkapalloliitosta ja Milanon Interistä

Kommentti: Kapteeni osoitti suuruutensa tragedian keskellä – Simon Kjaer juoksi tuupertuneen Christian Eriksenin luo ja kantoi vastuunsa paremmin kuin kukaan

Portugalille kova kolaus – hallitseva mestari joutui vaihtamaan puolustajaa koronatartunnan takia

Suosittelemme sinulle