Hyppää sisältöön

Vetelin Taidekartanon ensimmäinen kesänäyttely on kahdeksan luontokuvaajan yhteisponnistus

Taidenkartanon ensimmäinen kesänäyttely esittelee luontokuvia kahdeksalta valokuvaajalta: ainakin virtaavia vesiä, soita ja metsää. Se on auki yleisölle heinäkuun loppulle.

Valokuvataiteilijat Maarit Kristiina Latvala (vas.), Juha Kontiainen, Anu Juuri ja Mikko Jauhiainen seisovat taidekartanossa Kontiaisen työn edustalla. Kuva: Raila Paavola / Yle
Iina Kluukeri,
Raila Paavola

Vetelin taidekartanossa avautui tiistaina kahdeksan luontovalokuvaajan yhteisnäyttely.

Kyse on ryhmästä, joka on tutustunut opiskellessaan valokuvauksen erikoisammattitutkintoa. "LUONTO 365" -näyttelyssä katsotaan luontoa sekä hyvin läheltä makrokuvauksen keinoin, mutta myös kaukaa dronen avulla.

Esillä on valokuvia esimerkiksi suomaisemasta, lumitalvesta ja veden eloisuudesta – eläimiä unohtamatta.

Näyttely on samalla alku Vetelin Taidekartanon vuosittaiselle valtakunnalliselle valokuvanäyttelylle. Luontokuvaan keskittyvään jyrytettyyn näyttelyyn kutsutaan luontokuvaajia ympäri maan.

Esillä olevien kuvien kirjo on laaja. Jokaisella kahdeksalla taiteilijalla on tiloissa oma näyttelynsä.

Esimerkiksi kokkolalainen Ismo Hakanen on kuvannut ihmisten hylkäämiä rakennuksia ja asioita. Alavieskalainen Maila Rasmus taas metsää ja vuodenkiertoa ja nivalalaisen Jyrki Liikasen kuvissa ollaan Kala- ja Lestijokilaakson vesialueilla. Lisäksi mukana ovat Maarit Kristiina Latvala, Juha Kontiainen, Mikko Jauhiainen ja Jari Eklund.

Luontokuvaaja Anu Juuri päätyi kuvaamaan liikkuvaa vettä eli jokia ja koskia.

– Tulen onnettoman kuivasta pitäjästä eli Hausjärveltä Salpausselältä. Siksi päädyn kuvausreissuilla veden ääreen. Kun kuvaan, haluan sen olevan jotain erilaista, kertoo Juuri.

Luontokuvia voi ihailla Taidekartanossa aina heinäkuun lopulle saakka.

Kuuntele tästä Raila Paavolan juttu näyttelystä:

Suosittelemme sinulle