Hyppää sisältöön

Riita lapsen asioista äityi ammuskeluksi – neljälle miehelle vankeustuomiot, yhdelle sakkoja

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomiot tammikuussa Ruovedellä sattuneesta ampumavälikohtauksesta. Tapauksesta teki mutkikkaan muun muassa se, että osa asianomistajista oli jutussa myös vastaajina.

Tampereen oikeustalo.
Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomiot monimutkaisessa väkivaltarikosvyyhdissä. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Tuomas Hirvonen

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomiot Ruovedellä tammikuussa sattuneesta ampumavälikohtauksesta. Vastaajina oli kaksi naista ja viisi miestä.

Yksi miehistä tuomittiin kahdesta tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta neljän vuoden ja viiden kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Kolme miestä tuomittiin puolentoista vuoden sekä kahdeksan ja kahden kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin avunannosta tapon yritykseen ja ampuma-aserikoksista sekä nuorena henkilönä tehdystä törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Viides vastaajana ollut mies tuomittiin 45 päiväsakkoon rikoksentekijän suojelemisesta.

Oikeus katsoi toisen naisista syyllistyneen ampuma-aserikokseen, mutta jätti teon rankaisematta. Toisen naisen syytteet hylättiin.

Tuomiot ovat lainvoimaisia.

Syyttäjä vaati ehdotonta vankeutta viidelle

Syyttäjä vaati viidelle ehdotonta vankeusrangaistusta, yhdelle ehdollista ja yhdelle sakkoja.

Taustalla on ollut ampumista molemmin puolin ja vastaajat ovat myös asianomistajia, mikä teki oikeusjutusta monimutkaisen.

Jutusta teki poikkeuksellisen myös se, että yksi syytetyistä on vasta 15-vuotias ja toinen 18-vuotias. Syytetyt olivat yhtä lukuun ottamatta kahdesta toisiinsa liittyvästä perhepiiristä, mukana oli sekä naisia että miehiä, nykyisiä ja entisiä kumppaneita.

Poliisi kertoi heti, että tapauksen taustalla olivat henkilöiden väliset riidat. Taustalla oleva riita ja uhkaukset liittyivät lapsen asioihin ja asuin- ja sijoituspaikkaan.

Lisää aiheesta:

Riidat 15-vuotiaan lapsen asioista johtivat ampumavälikohtaukseen Ruovedellä: syytteet seitsemälle

Suosittelemme sinulle