Hyppää sisältöön

Katso Cristiano Ronaldon historiallinen maali! Kerran pallon yleisömereen potkaissut supertähti osui pelin lopussa kahdesti

Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo nousi yksin EM-kisojen kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen. Avauspuoliajalla Ronaldo epäonnistui avopaikassa, mutta toisen puolikkaan lopussa tehtiin historiaa. Portugali voitti Unkarin 3–0 (0–0).

F-lohko HUN - POR | Maali 0 - 2
F-lohko HUN - POR | Maali 0 - 2
Micke Suopuro

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Hallitseva Euroopan mestari Portugali aloitti oman kisaurakkansa Unkaria vastaan. Portugali onnistui maalinteossa vasta ottelun lopussa, mutta sitten kun hanat aukesivat, ne aukesivat historiallisella tavalla.

Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo osui ottelussa kahdesti. Hän on nyt tehnyt yksitoista maalia EM-kisoissa, enemmän kuin yksikään muu pelaaja. Listalla toisena on ranskalaislegenda Michel Platini yhdeksällä maalilla.

Ronaldo on myös ainoana pelaajana onnistunut maalinteossa viidessä peräkkäisessä EM-turnauksessa.

Alta olevalta videolta voit katsoa videon Ronaldon molemmista osumista.

Portugali löi Unkarin 3–0 (0–0). Ronaldo nousi näin yksin kärkeen toisessakin tilastossa. Hän on nyt ollut voittamassa useampaa EM-ottelua kuin yksikään muu pelaaja. Portugalilaisen saraketta korostaa lukema 12, kun Anders Iniesta ja Cesc Fabregas pelanneet Espanjan riveissä yhdessätoista voitto-ottelussa.

Ronaldo haki historiallista maalia jo avauspuoliajalla, mutta pallo karkasi yleisömereen.

Alta voit katsoa videon avopaikasta. Kuluville EM-kisoille harvinaista yleisömäärää avataan tässä jutussa myöhemmin.

Cristiano Ronaldo tuhlaa avopaikan

Ronaldo voi kisojen aikana rikkoa vielä yhden ennätyksen. Iranilainen Ali Daei on tehnyt ennätykselliset 109 maalia maajoukkuepaidassa, Ronaldon vastaava lukema on 106.

Portugalin avausmaalin teki Raphael Guerreiro, kun peliä oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia. Maalia edelsi Unkarin osuma, joka kuitenkin hylättiin paitsiona.

Hallitseva mestari aloitti turnauksen paremmin kuin edellisellä kerralla. Vuonna 2016 Portugali oli alkulohkossa vasta kolmas kolmella tasapelillä, joista yksi oli nimenomaan numeroihin 3–3 päättynyt ottelu Unkaria vastaan.

F-lohkon toinen ottelu, Ranska–Saksa, alkaa kello 22.00.

Harvinainen näky: lehterit olivat täynnä yleisöä

Päivän ottelu oli mahdollista pelata täysille katsomoille. Unkarin pääministeri Viktor Orban on saanut määrät maan koronarajoituksista yksinvaltaisesti.

Urheilulehti The Athleticin haastatteleman lähteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) syy täysille katsomoille ei ole ollut maan koronatoimissa, vaan aivan muualla: "Unkarin hallitus ja pääministeri rakastavat jalkapalloa. He myös tietävät, kuinka tärkeä tämä turnaus on maajoukkueelle ja maalle."

Lehden mukaan ainoa rajoitus oli, että Unkarin hallitus vaatii ainakin oman maansa kansalaisiltaan koronarokotustodistuksen, mikäli he halusivat päästä peliin.

Unkarilaisia kannattajia katsomossa EM-kisojen avauspelissä
Tältä näytti likimain täpötäydellä Puskas-stadionilla.

– Kyllä se vaikutti peliin. Yleisö hurrasi joka kerran, kun Ronaldoon otettiin kontakti. Unkari sai yleisöstä voimaa, asiantuntija Jani Honkavaara sanoi.

– Pelin intensiteetti on kovempi, kun on yleisöä. Onhan se tietyllä tavalla epäreilua, kun kotijoukkue saa ottaa yli 60 000 ihmistä stadionille, asiantuntija Juha Malinen huomautti.

Kaikilla muille kisojen stadioineille on pääsääntöisesti saanut ottaa yleisöä vain neljäsosan verran areenan todellisesta kapasiteetista. Toisaalta poikkeuksiakin on, sillä keskiviikkoisessa Huuhkajien ja Venäjän välisessä ottelussa on käytössä puolet noin 56 000 katsojan kapasiteetista.

Lue myös:

Saksa ottaa mittaa viime aikoina viheriöllä loistaneesta Ranskasta – Yle seuraa viidettä kisapäivää hetki hetkeltä

Kommentti: Ruotsin valmentajan kritisoitu temppu saattaa osoittautua arvokkaaksi – länsinaapurissa EM-ottelua seurannut sanasota eteni poliisiasiaksi

Lähes kaksimetrinen venäläinen "kaappi" yrittää murtaa Huuhkajien puolustuksen ja EM-unelman – Joni Kauko vastaa: "Kyllä meiltäkin voimaa löytyy"

Christian Erikseniltä kuvapäivitys sairaalasta – Valmentajalta hätkähdyttävä tieto: sydänpysähdyksen saanut tähtipelaaja katsoi ottelun loppuminuutit televisiosta

Suosittelemme sinulle