Hyppää sisältöön

Kemiönsaaren tavaratalopalosta aiheutuu jopa miljoonavahingot – palonsyyntutkinta alkaa tänään

Kemiön keskustassa tuhoutui eilen tiistaina tulipalossa iso liikerakennus, jossa sijaitsivat tavaratalo Hurrikaani ja veneliike Kemiönsaaren Venekeskus. Palosta annettiin Kemiönsaareen myös vaaratiedote runsaan savun takia.

Båtar står på rad på en väg framför en brinnande affärslokal i Kimito centrum.
Tavaratalon tulipalosta aiheutui paljon savua Kemiön keskustassa 15.6.2021. Kuva: Amanda Vikman / Yle
Johanna Lehtola

Kemiönsaaren tulipalosta aiheutuu jopa miljoonavahingot.

Kemiön keskustassa tuhoutui eilen tulipalossa iso liikerakennus, jossa sijaitsivat tavaratalo Hurrikaani ja veneliike Kemiönsaaren Venekeskus. Palossa loukkaantui lievästi yksi henkilö.

– Palopaikalla oli parhaimmillaan 38 pelastuslaitoksen yksikköä, sammutusautoista johtoautoihin ja erikoisajoneuvoihin. Eli käytännössä noin sata henkilöä sammutti paloa, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Sebastian Holm.

Sammutus- ja raivaustyöt jatkuivat myöhäiseen iltaan.

– Siellä on vielä yksi pelastuslaitoksen yksikkö paikalla jälkivartioinnissa näin aamulla. Yksikkö valvoo, ettei palo pääse uudelleen syttymään.

Kartta: tulipalo tavaratalo Hurrikaanissa Wuorionkujalla Kemiönsaaressa.
Tulipalo on liikerakennuksessa Kemiönsaaren Wuorionkujalla. Kemiönsaari sijaitsee Salon lounaispuolella. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Palonsyyntutkinta alkaa keskiviikkona

Syttymissyystä ei ole tietoa. Palo on ilmeisesti alkanut kuitenkin tavaratalon päädystä, koska Sebastian Holmin mukaan tavaratalo Hurrikaanin irtaimisto paloi suurelta osin.

– Rakennus oli 3500 neliön kokoinen. Palokunnan saapuessa paikalle rakennuksessa oli savua ja huomasimme, että kattorakenteissa oli palo. Vanha rakennus oli useampaan kertaan laajennettu, joten sammutustyöt kattorakenteissa olivat hyvin haastavia. Pelastuslaitos sammutti tulipaloa ja pyrimme samalla rajaamaan palon etenemistä. Lopputulos oli se, että rakennus paloi lähes kauttaaltaan.

Palossa tuhoutui myös veneitä, mutta osa niistä pystyttiin pelastamaan sammutustöiden ohella.

– Sieltä pystyttiin pelastamaan melko hyvin veneitä rakennuksen toisesta päädystä. Veneet siirrettiin turvaan pelastuslaitoksen ja paikallisten työntekijöiden yhteistyöllä.

Aineelliset vahingot nousevat silti suuriksi. Holmin arvion mukaan vahingot ovat vähintään satojatuhansia euroja tai jopa miljoona euroa.

– Tarkkaan vahinkoja ei pysty vielä arvioimaan. Uskon, että vahinkoja pienentää kuitenkin se, että veneitä pystyttiin pelastamaan. Vahingot olisivat olleet melkoisesti suuremmat jos veneitä ei oltaisi saatu pihalle.

Palosta annettiin Kemiönsaareen myös vaaratiedote runsaan savun takia. Vaaratiedote purettiin vasta yhdentoista aikaan illalla.

Palopaikalla alkaa tänään palonsyyntutkinta, joka kestää useita viikkoja. Itse palopaikalla poliisin tutkinta kestää tämän päivän ja sen jälkeen kohde luovutetaan omistajalle.

Lue lisää:

Liikerakennus tuhoutui tulipalossa Kemiönsaaressa – yksi ihminen loukkaantui lievästi

Suosittelemme sinulle