Hyppää sisältöön

Sähkökatkojen korjaaminen jatkuu, Savon Voima arvioi keskijänniteverkon tulevan keskiviikkona kuntoon

Keskiviikkoaamuna sähköttä oli 3600 Savon Voiman asiakasta. Muuntajille sähköä syöttävän keskijänniteverkon viat saadaan yhtiön arvion mukaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat aiheutuneet yksittäisistä puista eikä suuria tuhoja ole syntynyt.

Karttulantiellä Kuopion Rytkyllä sähkölinjalle kaatunut puu.
Kesämyrsky Vieno kaatoi puita sähkölinjoille ympäri Pohjois-Savoa. Kuva on Kuopion Rytkyltä. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas

Tiistain Vieno-kesämyrskyn jäljiltä oli keskiviikkoaamuna vielä 3600 Savon Voiman asiakasta ilman sähköä. Katkoja oli aamulla eniten Sisä-Savon alueella Suonenjoella, Rautalammilla, Tervossa ja Vesannolla.

Vikoja korjattiin tiistaina myöhään yöhön ja työt jatkuvat asentajien lepotauon jälkeen aamulla.

Savon Voimasta arvioidaan, että keskijänniteverkon viat saadaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat enimmäkseen yksittäisten puiden kaatumisia linjoille, eikä laajoja tuhoja ole syntynyt. Keskijänniteverkolla tarkoitetaan muuntajille sähköä syöttävää verkkoa.

Kun keskijänniteverkko on saatu kuntoon, päästään pienjänniteverkon katkojen selvittelyyn. Pienjänniteverkolla tarkoitetaan muuntajista talouksiin lähteviä sähköjohtoja.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksella oli tiistaina myrskyn takia noin sata tehtävää, myös ne olivat yksittäisten kaatuneiden puiden raivauksia.

Suosittelemme sinulle