Hyppää sisältöön

Suomen jalkapallon EM-peli näkyy tänään Kuopion torin screeniltä

Tämänpäiväinen jalkapallon EM-kisojen Suomi–Venäjä-ottelu näytetään Kuopion torin screeniltä. Ottelua voi seurata torilta mistä vain, minne screeni näkyy. Ensi maanantain Belgian peliä torilla ei nähdä, sillä sen alkamisajankohta on niin myöhäinen.

Kuopion torin yhteisterassi kesällä 2021.
Suomen peli näkyy tänään torin screeniltä. Kuva: Markku Malinen / Yle
Laura Ruuskanen

Tämänpäiväinen jalkapallon EM-kisojen Suomi–Venäjä-ottelu saadaan näkymään Kuopion torin screeniltä. Järjestelyjä ovat hoitaneet muun muassa torin yhteisterassin yrittäjät.

– Pienen mokan vuoksi viime peliä ei vielä näytetty, mutta nyt kaikki luvat ovat kunnossa ja peli näkyy, Kari Hiltunen Buumista kertoo.

Hän uskoo, että ottelu vetää tänään väkeä torille. Neljän ravintolan yhteisterassilla on yhteensä 300 asiakaspaikkaa, joiden lisäksi peliä voi seurata torilta mistä vain, minne screeni näkyy. Ottelu alkaa kello 16.

– Tällä on varmasti iso merkitys koko Kuopiolle, että saadaan peli yhteisesti näkyviin isolle alueelle. On tämä niin poikkeuksellinen tilanne, että Suomi on mukana. Toivottavasti siitä kuitenkin tulisi tapa, Hiltunen sanoo.

Kolmas Suomen peli alkulohkossa pelataan maanantaina 21. kesäkuuta kello 22. Tuolloin vastassa on Belgia. Maanantain ottelua torin screeniltä ei kuitenkaan nähdä, sillä yhteisterassi menee kiinni pelin alkaessa.

Mikäli Suomi pääsisi jatkoon, torin screeniltä on lupa näyttää jatkossakin kaikki Suomen pelit, jotka ovat ennen kello kymmentä illalla.

Tämänpäiväinen Suomi–Venäjä-ottelu näkyy myös esimerkiksi Intron terassilla, mikäli sää sallii.

Lue myös:

Jalkapallon EM-kisat halutaan näkymään Kuopion torin screeniltä – ensin kuitenkin selvitettävä lupa-asiat

Suosittelemme sinulle