Hyppää sisältöön

"Tuntuu, että meitä painostettiin" – Tanskan valmentaja jatkaa kritiikkiään Suomi-ottelun pelaamisesta, heitti vertauksen koronasääntöihin

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmandin mukaan ratkaisuja olisi pitänyt miettiä pidempään.

Kasper Hjulmand kritisoi voimakkaammin Euroopan jalkapalloliitto Uefaa. Kuva: Friedemann Vogel / Pool / Getty Images
Simo Arkko

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kritisoi entistä voimakkaammin Euroopan jalkapalloliitto Uefaa launtaisista tapahtumista.

Tanska–Suomi ottelua jatkettiin, vaikka Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen oli lyyhistynyt ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä kentän pintaan ja saanut sydämenpysähdyksen.

Uefa tiedotti ottelun aikana suostuneensa jatkamaan ottelua molempien joukkueiden pelaajien pyyntöjen jälkeen. Myöhemmin on käynyt ilmi, että Uefa antoi joukkueille kaksi vaihtoehtoa: peli pelattaisiin joko samana iltana tai seuraavana päivänä kello 12 alkaen. Tanskan joukkue päätti pelata samana iltana. Suomen joukkueesta on kerrottu, että he halusivat kunnioittaa Tanskan päätöstä.

– Minusta tuntuu, että meitä painostettiin. Kohtasimme ongelman, jossa oli äärimmäisen vaikea olla, Hjulmand kommentoi Expressenin mukaan kahta annettua vaihtoehtoa. (siirryt toiseen palveluun)

Hjulmandin mukaan ainoa oikea ratkaisu olisi ollut laittaa pelaajat kotiin ja miettiä eri vaihtoehtoja sen jälkeen.

– Valitsimme kahden vaihtoehdon väliltä ja se oli väärin. Tämä on totuus, Hjulmand luonnehti.

– Jos joukkueessa olisi koronatartunta, meillä olisi ollut 48 tuntia aikaa, mutta näin ei ole sydämenpysähdyksessä. Saimme enintään 16 tuntia ja mielestäni se on täysin väärin.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on saanut paljon kritiikkiä ottelun jatkamisesta. Liitto julkaisi asiasta maanantaina tiedotteen, jossa se kertoi käsitelleensä arkaluonteista tapausta pelaajia ja tilannetta kunnoittaen.

– Olimme päättäneet, että ottelua jatketaan samana iltana vain siinä tapauksessa, että molemmat joukkueet pyytävät ottelun jatkamista, Uefa sanoi lausunnossaan Reutersille.

Uefa myös sanoi tiedotteessaan, ettei liitolla ollut ehdottaa joukkueille muita mahdollisuuksia, sillä pelaajat tarvitsevat liiton mukaan 48 tuntia lepoaikaa otteluiden välillä. Suomi kohtaa toisessa EM-ottelussaan Venäjän keskiviikkona kello 16 alkaen. Ottelua voi seurata TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Lue myös:

Juhliiko Huuhkajat jälleen? STT: Viimeistelyharjoituksia kuvattiin luvatta – Yle seuraa tärkeää Venäjä-ottelua

Venäjälle etulyöntiasema Huuhkajia vastaan – Ylen asiantuntija yllättyi Uefan ratkaisusta: "Nyt ollaan kuitenkin EM-kisoissa"

Lukas Hradeckyn esimerkki teki lähtemättömän vaikutuksen arvostettuun venäläiseen historioitsijaan – “Meillä on suomalaisilta paljon opittavaa”

Lukas Hradecky kertoo, mitä Huuhkajien pukukopissa tapahtui järkyttävien tuntien aikana – tilanne puhuttanut "bussissa, saunassa ja ihan missä tahansa"

Suosittelemme sinulle