Hyppää sisältöön

Tanssia, sirkusta ja musiikkia – Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali muuttuu katutapahtumaksi

Heinäkuun lopussa nähtävä teatteritapahtuma järjestetään tänä kesänä kokonaisuudessa ulkona. Esiintyjiä Imatralle saapuu niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kuvassa espanjalaiset tanssijat Victor Fernandes ja Mayte Tortoza tanssimassa torilla. Tanssijat pitävät toisiaan kädestä ja nojaavat taaksepäin.
Tanssijat Victor Fernandes ja Mayte Tortoza esiintyvät Mustan ja Valkoisen teatterifestivaaleilla. Kuva: Mustan ja Valkoisen Teatteri
Satu Heikkilä

Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali muuntuu tänä kesänä katutapahtumaksi. Festivaali tuo Imatran Koskenpartaalle erilaisia teatteriesityksiä, kuten draamaa, lastensirkusta ja karnevaaliteatteria. Lisäksi tapahtumassa nähdään sirkusta, tanssia ja musiikkia.

Nelipäiväisen festivaalin esiintyjäkattaus koostuu kotimaisista ja ulkomaisista esiintyjistä. Tapahtumaan saapuu taiteilijaryhmiä Hollannista, Espanjasta ja Virosta.

Pääesiintyjä, hollantilainen Close Act Theatre Company tuo tapahtumaan karnevaaliesityksiä. Espanjasta tapahtumaan saadaan tanssiteatteria ja Virosta musiikkia, sekä nukkenäytelmä.

Kotimainen kattaus Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalilla sisältää konsertin, sirkusta ja teatteria. Tapahtuman päätöspäivän konsertista vastaa Juha Kotilainen ja savonlinnalainen Trio Tanguango. Nykysirkusta esittää Company Kate & Pasi.

Teatteriohjelmistossa nähdään kaksi paikallisten taiteilijoiden ensi-iltaa. Paula Järvilehdon ja Jussi Lankosken esitys tutkii käännetyn kielen ongelmallisuutta. Reetta Suomisen ja Julian Liukun esityksessä yhdistyy musiikki ja tulitaide.

Viime kesänä koronan vuoksi peruttu festivaali palaa Imatran kesätapahtumien joukkoon 28.-31. heinäkuuta. Tapahtuman esitykset ovat yleisölle ilmaisia.

Korjaus 17.6.2021: Tapahtuma järjestetään 28.-31.7.2021. Ei 27.-31.7. kuten artikkelissa ensin väitettiin.

Suosittelemme sinulle